Втората гражданска война: предстоящият крах на Америка

Втората гражданска война: предстоящият крах на Америка
30-10-2020г.
76
Гост-автор
За това, че златното време на Америка остана в миналото, а бъдеще вече я очакват сериозни изпитания са написани десетки книги и стотици статии през този век. В известната си книга "Смъртта на Запада" Патрик Бюканън описа предстоящата смърт на САЩ и по-точно кризата на американската цивилизация и залеза на Америка като велика държава. Не по-малко известният политолог Самюъл Хънтингтън през 2004 г. издаде книгата си "Кои сме ние?". Неговото виждане за бъдещето на САЩ също е песимистично. Франсис Фукуяма седем години, след като издаде книгата си "Краят на историята и последния човек", написа книгата "Великият разрив", в която се усещаше тревогата за бъдещето на Америка. Всички тези автори виждаха особена заплаха за Америка във факта, че англо-протестантската култура бързо започна да се размива от други култури, привнесени от неевропейските имигранти.

„Топилният котел“, в който народите и етносите в крайна сметка трябваше да се превърнат в нова историческа общност, под името „американски народ“, не сработи в САЩ. Впрочем, пълното наименование на книгата на Патрик Бюканън е "Смъртта на Запада: как умиращото население и нахлуването на имигранти подлагат на опасност нашата страна и цивилизация" (The Death of the West: How Daying Populations and Immigrant Invasions Imperil Our Country and civilization). Под „умиращо“ население авторът има предвид белите американци, чиято част от общия брой на населението в Америка застрашително намалява, за сметка на нарастване на дела на афроамериканците и цветнокожите жители.

Според Хънтингтън принос в подкопаването на културно-религиозните ценности на „добрата стара Америка“ имат най-вече транснационалните банки и корпорации. Те размиват традициите. Всички тези книги са написани изцяло в академичен стил. Днес обаче вниманието на американците е приковано не толкова към дебелите книги, политолозите с титли и футуролозите, колкото към прогнозите от друг вид. Тези прогнози, според които 2020 г. ще бъде критична за Америка. А такива прогнози има в достатъчно количество. Така например, днес в социалните мрежи се разпространява пророчеството на Нострадамус, че през 2020 г. ще настъпи краят на Америка.

Не по-малко известно е пророчеството на „Спящия пророк“ Едгар Кейси, живял през 1877-1945 г. Само от средата на 1943 г. до средата на 1944 г. Кейси прави около 500 хил. сеанса на общуване с „тайнствени“ информатори, като оставя записани няколко хиляди стенографирани техни отговори на най-различни въпроси. Всичките си „откровения“, Кейси получавал в състояние на транс, наподобяващ сън (затова е наричан „Спящият пророк“). Така, казва той, 44-ият президент на Америка ще бъде последен. Според официалните данни, под № 44 в поредицата от американски президенти фигурира Барак Обама, който изкара два мандата в Белия дом (от 20 януари 2009 до 20 януари 2017 г.). Следващият президент Доналд Тръмп е под № 45. Експертите обаче пресметнаха, че Тръмп все пак е 44-тият президент. Това е така, защото в историята на САЩ е имало президент с името Стивън Гровър Кливлънд, който неправилно е бил сметнат два пъти. Ако се пресметне правилно, то Доналд Тръмп е 44-тият президент на Америка.

Говори се, че съветниците на Тръмп знаят за предсказанието на Едгар Кейси и активно го използват в предизборната му кампания. Ако Тръмп бъде преизбран, той, както и досега, ще бъде под № 44. А ако победи Джо Байдън, това ще бъде „краят на Америка“. И началото на този край може да стане 3 ноември 2020 г. Едгар Кейси в своите предсказания не е говорил за 2020 г. Той е говорел само за 44-тия президент на САЩ. Но са известни други две прогнози, чиито автори назовават директно 2020 г. Според тези прогнози кризата в САЩ трябва да започне нито по-рано, нито по-късно от 2020 г. Авторът на едната прогноза е известният норвежки професор социолог Йохан Винсент Галтунг, който скоро навърши 90 години. През 1980 г. той съвсем точно предсказа разпадането на СССР. А така също доста точно предсказа терористичния акт на 11-ти септември 2001 г. в Ню Йорк. Галтунг е специалист в областта на геополитиката. За точните си предсказания той получи прозвището  „Норвежкия пророк“. В началото на XXI век Галтунг предсказа, че Америка ще изчезне като империя. Нейният упадък ще започне през 2020 г., а към 2025 г. тя напълно ще загуби статуса си на свръхдържава. Норвежецът твърди, че загубата на международен авторитет на САЩ ще бъде съпроводена от „ръст на фашистките настроения“ в страната.

А сега нека да видим другия пророк, който нарече 2020 г., критична в историята на Америка. Това е Томас Читам, роден през 1947 г. американски писател, независим изследовател, анализатор и професионален програмист. През първата половина от живота си той е бил войник и наемник. На 18 години е мобилизиран във войната във Виетнам, като редник 1-ви клас в 173 въздушно-десантна рота от американската армия в Индокитай. Участвал е в множество бойни операции. През 70-те години служи като контрактник във Въоръжените сили на Зимбабве (тогава Южна Родезия), като охрана на границата. В началото на 90-те години, по време на войната в бивша Югославия, се оказва в Европа и служи в хърватската армия. Когато през 1993 г. Читам се връща от Европа, заживява като цивилен гражданин в Америка. Използвайки своите изключителни възможности, Читам се заема с професионално програмиране. А натрупаните за четвърт век военна служба в различни точки на света наблюдения, той решава да осмисли, като се заема с анализи и писателска дейност. Автор е на три книги. Най-известна става първата му книга, която пише през 1994-1995 г. и публикува през 1996 г. Заглавието на книгата е "Втората гражданска война: предстоящият крах на Америка".

Тенденциите за развитие на САЩ, според Читам, са силно застрашаващи. Най-голяма заплаха представлява промяната на етно-културния състав на населението на страната. Става дума за намаляване в общия брой на жителите на Америка на дела на тези, които е прието да се наричат „бели американци“ - носителите на културата, която авторът нарича понякога „християнска“, а понякога „протестантска, в сравнение с нарастването на относителния дял на носителите на други култури. Даже и тези афроамериканци, които са се родили в Америка, и чиито предци също са се родили в Америка, не станаха част от протестантската култура. Те запазиха своята неприязън към белите американци, дори след като през 1964 г. бяха отменени и последните расови ограничения и беше провъзгласено пълното равенство между белите американци и афроамериканците. Едновременно с това продължава наводняването на Америка с имигранти от всички краища на света.

Имиграционните закони на САЩ бяха либерални, държавната граница на страната беше рехава, особено от страна на Мексико. Всяка година през южната граница на страната проникваха стотици хиляди нелегални имигранти. Вместо „топилен котел“, от Америка се получи друг „котел“, в който се усилваше налягането на изострящите се етно-расови и културни противоречия. Т. Читам предупреждава, че  този „котел“ може да се взриви. За това пишеха и Патрик Бюканън, и Самюел Хънтингтън, и Франсис Фукуяма. Но оценките и прогнозите на Читам бяха много по-категорични. На първо място, неговия език беше много по разбираем за обикновения читател. Той много по-добре от професионалните политолози и футуролози във Вашингтон знаеше какво е това война. На второ място, в прогнозите на тези политолози и футуролози липсваха дати, а при Читам всичко беше пределно конкретно. Той написа, че втората гражданска война в Америка ще започне през 2020 г. Изследванията на Т.Читам съдържат и набор от показатели, които авторът предлага да бъдат наблюдавани, както от гражданите, така и от федералните власти, за да се прецени скоростта на приближаване на катастрофата. Списъкът с показатели на Читам е съставен от 36 точки. Вижте, само първите няколко позиции от този списък:

 

- Масовото нанасяне на „расови татуировки“ и вписването в официалните документи на националността.

- Предоставянето на имигрантите, дори на нелегалните, на право да гласуват в изборите.

- Първоначално ограничаване, а впоследствие и отмяна на правото за носене на оръжие, т.е. разрушаване на военния потенциал на класата на белите трудещи се.

- Расов разкол в средите на съдебните заседатели, които започват да защитават своите съплеменници.

Разбира се, не по-малко важни са и другите точки в списъка. Например, 16 точка: появата и ръстът на затворени за полицията райони в градовете, т.е. райони, които полицията е престанала да контролира и в които управляват улични банди. 20 точка: изграждане в предградията на защитни стени, които срамежливо са наричани „затворени общини“, нещо като крепости на бялото население. 28 точка: обезценяване на курса на долара спрямо останалите водещи валути. 32 точка: промяна на баланса на миграция между САЩ и Канада. Обръщане на 180 градуса на потока от мигранти.

Американският естаблишмънт се отнесе с подозрение към прогнозата на Читам. Методиката на мониторинг на нарастващите заплахи, предложен от автора на книгата, беше игнорирана. Прогнозите на ветерана от войната бяха квалифицирани като паникьорски, способни да дестабилизират обстановката в страната. Нарекоха автора им параноик, след което настъпи тишина. Около Читам и неговата книга беше организиран заговор на мълчанието. Сред многобройните пророчества и прогнози за съдбата на САЩ, предсказанията на Читам са най-точни и обосновани. Факт е, че те се сбъдват пред очите ни. Американските  медии предпочитат да наричат събитията от последните месеци в САЩ "социални вълнения", но това не е вярно. Това, което става, носи всички признаци на гражданска война. И преди четвърт век за нея предупреди американския ветеран от войната Т. Читам.  

 

Превод от руски: Никола Стефанов

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.