Всички ще се разболеем и яко ще се мре

Всички ще се разболеем и яко ще се мре
14-11-2020г.
23
Гост-автор
Здравей, мило правителство!
 
Казвам се Анна, на 49 години, зодия Водолей. Висока съм 154 см, килограмите засега ще премълча, за да не се излагам. Черноока и чернокоса, подстригана на френско каре чуплива коса, в момента малко обрасла, тъй като съм доста съвестна и избягвам активно участие в масовото заразяване с Ковид, организирано в момента от теб.
Разбирам, че се опитваш да овладееш пандемията, мило правителство, и високо ценя усилията ти. Но ги намирам за доста объркващи – изведнъж осъзнах, че каквото и да направя, все ще сбъркам.
 
След 16.30 ч. не пазарувам, за да избегна струпванията на хора, както ти препоръчваш. От 8 до 10 и 13.30 до 16.30 вече не мога да пазарувам, заради т.нар. зелен коридор. Остава прозорецът 10.00-13.30, който вече не мога да ползвам, защото в него се струпваме всички на моята възраст.
 
Ако се разболея тежко от Ковид, не мога да вляза в Ковид-отделение без позитивен PCR. Ако се разболея от друга тежка болест, няма да ме приемат без негативен PCR. Ако съм с Ковид, не мога да си направя PCR, защото трябва да спазвам карантина – това само по съвест, защото без тест РЗИ няма да ме хване. Ако все пак успея да получа PCR и той е позитивен, карантината вече не е по съвест, а по закон, иначе ще ме глобиш. Тогава не мога нито да извикам лекар, защото няма кого да извикам, нито да отида до болница, ако закъсам с дишането. Ако пък успея да отида, няма кой нито да ме прегледа, нито има свободни легла. Не, не ми препрочитай онези бодри справки от брифингите, че легла имало – няма легла. Ако не вярваш, пробвай лично да ми намериш.
Да звъня на джипито също няма смисъл, защото не вдига. А и да вдигне, няма как да ми помогне без да наруши закона – да ми изписва антибиотик по телефона не бива, да ходя при него не може, да идва при мен също не бива, но и да ми откаже помощ е осъдително, ех, и на джипитата не им е лесно. До аптеката не мога да отида заради карантината, струпването и зелените коридори. Но вече и лекарства няма там, та и това няма смисъл.
 
В крайна сметка, мило правителство, по някаква зловеща ирония и Мангъров, и ген. Мутафчийски ще се окажат прави – всички ще се разболеем и яко ще се мре. В тази връзка искам да те попитам как да спазвам правилата, без да нарушавам останалите правила? Според теб за жена на моята възраст кога би било уместно да си купя кисело мляко, без да образувам струпване? Кога смяташ, че е най-подходящо да се разболея, за да не натоварвам системата? Може би през февруари, за да си отговарям на зодията? И по кое време препоръчваш да умра, без да компрометирам статистиката със смъртността? Все пак, не бива да се излагаме пред чужденците, туризъм имаме да спасяваме.
 
Благодаря ти за вниманието!
 
Автор: Анна Димова
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.