Всички партии са около ореола на личност

Всички партии са около ореола на личност
17-11-2021г.
63
Гост-автор
Видите ли, нещата са така.
Ако утре Байдън се разсее и слезе от самолета, преди да са прикачили стълбите и се размаже на асфалта, Демократическата партия в САЩ ще продължи съществуването си. Тя не зависи от личности, тя е тази, която прави личностите.
Ако леля Меркел вземе, че й се отвори късмета и я отвлекат здрави бежанци с хубав тен, Християндемократическия съюз няма да изчезне. Ще продължи да съществува.
Докато тук е обратното. Всички партии са около ореола на личност и като си тръгне той/тя, партията отива при Байдън (ако хипотетично се размаже на асфалта, не че му го пожелавам, даже ми е симпатичен. )
Ако обаче Слави си тръгне, или Петков, или Бойко, или който и лидер там, партията изчезва с него. Както стана с царя или Костов. Само ДПС не са така, ама те са етническа партия. И донякъде БСП, разчитайки на историческо наследство, негативно или позитивно, зависи от гледната точка.
Затова аз никога не се вписвам и затварям в партиен ковчег, в някакви рамки, не ставам ултрас на някоя от партиите, щото са непреходни, утре ги няма, няма да ги има. А и идеологичеки не е ясно кой какъв е. Или не дай си боже се компрометира този лидер на партията и вземе го заснемат полугол с тоалетна четка, стърчаща от задника. Оу, уейт...
Както и да е. Важното е, да има конкуренция. Това регулира нещата. Понякога. Ако не са си разпределили ролите.
 
   Автор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.