Всички говорят за закона Магнитски. А кой е той?

Всички говорят за закона Магнитски. А кой е той?
04-06-2021г.
61
Гост-автор
Всички говорят за закона Магнитски. Според официалната западна пропаганда Магнитски е руски адвокат, борец срещу корупцията. Всъщност, не е нищо подобно, а е поредния продукт на пропагандата. Помните ли филма "Да разлаем кучетата" с един наркоман, който го направиха национален герой? Е, тук случаят е идентичен. Магнитски е обикновен счетоводител, на американският олигарх Бил Броудър, забогатял в Русия в мътните 90 години, чрез инвестиционния си фонд "Ермитаж капитал" благодарение на връзките на дядо си, който е бил шеф на американската комунистическа партия и затова радушно приет в Русия. Когато в началото на новия век, руските власти се усещат, че Броудър е един обикновен мошеник, дегизиран със скъпи костюми като "инвеститор" и го подгонват за данъци и измами, Броудър бързо се спасява във Великобритания, изнасяйки междувремено няколко стотин милиона долара. Служителите му, измежду които е Магнитски остават. Магнитски е арестуван и за огромен късмет на Броудър умира в затвора преди да разкаже за неговите машинации.
Броудър използва ситуацията и започва да разказва историята за "героизма" на Магнитски, която няма нищо общо с истината. Точно като на филм. Едни комбинативни политици в САЩ, а вяроятно и определени служби виждат потенциала в историята и съчиняват т.нар. "закон Магнитски", който от тогава използват като бухалка срещу неудобните им хора, фирми и режими. Това, току що го видяхме на практика, със санкциите срещу няколко българи, но измежду тях не бяха баш главатаря на бандата, верният му главен прокурор и един министър-куриер.
На който му е интересно може да изгледа филма на Андрей Некрасов (сериозен критик на Кремъл и Путин) - "The Manisky Act - Behind the scenes".
За жалост в "демократичния и свободен Запад" (САЩ и ЕС) филмът е спрян и забранен, затова трябва сериозно да се поровите за да го намерите. Но все пак, не е невъзможно.
Фактът, че някой може да спре подобен филм, говори много за силата на организациите, които всъщност седят зад него .... Както обичам да казвам - кой разбрал, разбрал.
А, вие иначе се радвайте на ПР акцията с наказването на лошите и корумпираните. Накрая сметката пак я плащаме ние.
   
     Автор: Виктор Папазов, фейсбук

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.