Време е!

Време е!
12-10-2021г.
18
Гост-автор

Преживяхме едни избори без поименното участие на Бойко Борисов и Делян Пеевски в листите. Е, стига ни толкоз. Те пак идват. С пълна сила. Предизвикателно и арогантно, повече от нагло. На онези, които се самозалъгваха и заблуждаваха, че злото е победено, започва да им светва. Моделът е тук. Не си е тръгвал. Той заложи капани навсякъде, раздаде милиарди в аванс, купи хора, приватизира бизнеси, прикри се и зачака звездния си час. И той дойде.

Изпълзяха и започнаха да плашат. Няма да има пенсии за пенсионерите от януари, ако гласуват за Радев, страхува Борисов. Ще се появявам повече и ще станат ясни много неща за много хора, пророкува Пеевски.

Те се завръщат. Залагайки всичко, за да опазят Модела и статуквото. В битка на всяка цена не просто за парите и могъщата си империя, а за физическото си оцеляване.

Дали се страхуват? И още как!

Ако бяха спокойни и нещата вървяха „по план“, навярно щяха да продължат безметежното си съществуване в сараите у нас и в чужбина, в зайчарника в Банкя. Само че те са притиснати. Разделени и атакувани от всички страни. И не се знае докога ще издържи „каскетеният покрив“ над главите им. Затова е по-добре да бъдат имунизирани. Депутатски.

Разкрачили са се и са впрегнали всички сили. Арогантно и грубо, лично и безпардонно с листи, които крещят: „Не ни пука какви сме и за какви ни смятате! Не ни дреме какво ви причинихме! Нали знаете какво ви очаква!“ От другата страна е поддакващата двойка за президент и вицепрезидент на Модела, която никога, по никакъв повод не познава, не е чувала и виждала дори ГЕРБ, още по-малко Бойко Борисов. Тя идва от друга планета, живее в друг свят и е чиста и неопетнена с нормалността, която носят Борисов, Пеевски, Гешев, Цацаров, Младенов, Терзийски, Иванов…

Не мислете на тези избори само за имена. Какво искаме? Още кубинки в лицата, още кюлчета и пачки върху нощните шкафчета, още беззаконие и прикриване на далавери, още окрадени и разбити бизнеси, още калинки, още мутри и простотия…? Не знам от какво се страхуват тези хора, не знам с какво ги държат на къс повод, не знам колко страшно са прегрешили и колко много са взели, че сега влизат в тази битка на страната на злото. Не е нормално!

Нека не забравяме какво предизвика настоящата политическа ситуация в страната. Откъде тръгнахме. От това, че стотици хиляди казаха „Мутри, вън!“ и се обединиха, независимо от политическите си пристрастия, срещу порочния Модел, взел държавата на абордаж. Във всеки момент, в който противниците на Модела затворят очи за главната цел, Той надига глава и атакува.

Борисов вече не е министър-председател. Малка стъпчица. ГЕРБ бяха изолирани в предишния парламент. Още една малка стъпчица. Липсват важните, големите стъпки. Всички, които са част от Модела, да бъдат изолирани, извадени, отстранени и разследвани. Разследвани, но не от онези, които ги прикриват и години наред отказват да ги разследват. И не на последно място – най-сетне в тази държава да бъде сложен край на порочната практика някой с някого подмолно нещо да договаря и да разпределя порции по обръчи. Време е!

   Автор: Ина Михайлова

   Източник: "ДУМА"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.