Въпросите за коронавируса, които не си задаваме

Въпросите за коронавируса, които не си задаваме
24-11-2020г.
66
Гост-автор
Коронавирусът поражда страшно много въпроси, показващи, че това е нещо, което никога не се е случвало на човечеството. Интересно е обаче защо тези въпроси не се задават. Може би защото хората не искат да навлязат в блатото на конспирацията. А то наистина е доста мърляво и смешно, въртейки се около 5Г мрежата, която активира вируса, кемтрейлс, чипиране с ваксините на Гейтс и т.н. Аз обаче ще нахвърлям няколко прости въпроса, които ми се въртят в главата от доста време, дори и с риск да заприличам на конспиратор.
 
Първо обхвата на вируса. Аз поне не познавам заболяване, което да е така разнообразно при проявлението си върху човешкия организъм. Най-грубо можем да разграничим три форми - безсимптомно болни (един абсурден термин, но факт), болни (съобщаващи доста широк спектър симптоми, все тежки) и умрели. Коя друга болест има такъв спектър - от това да не разбереш, че си бил болен до това да умреш в страшна мъка.
 
Второ - селективност на вируса. Тя се проявява в две направления расово и възрастово. От самото начало на кризата следя подробно статистиката и тя ме учудва. Най-тежко е засегната бялата раса, следва черната и накрая са жълтите (дано не ме санкционират за расизъм). Европа, Северна и Южна Америка и Индия са най-силно засегнати. В Африка не е ясно какво става, но определено няма хуманитарна криза, както би следвало да се очаква. При жълтите обаче нещата са много интересни. Заразата тръгна от Китай, но там процесът по чудо се стопира. Днес Китай е далеч под малка България примерно. Същото е с останалите големи азиатски държави. Заболеваемостта е практически нулева спрямо населението им. Твърде елементаризирани са обясненията от типа "така е, щото са дисциплинирани" и "там е комунизъм и не знаем какво става". Единственото обяснение, което е приемливо е, че знаят да лекуват болестта, но то не е вярно.
 
Селективност има и при белите. Ако погледнем северните държави имат много по-малка смъртност. А в Австралия и Нова Зеландия примерно изобщо нямаме епидемия. По няколко случая дневно. Въпрос без отговор и без данни за изследвания в това направление.
 
Селективност на основа възраст. Винаги заразите са удряли най-силно по-малките деца. Грипните епидемии минават най-силно през тях. Този път обаче децата почти не боледуват, а смъртността при тях е нулева (за щастие). Коронавирусите, които уж познаваме от толкова време, никога не са показвали подобно поведение.
Да видим как стои въпросът с лечението. Измина почти година откакто се сблъскахме с болестта, но сякаш се въртим в някакъв омагьосан кръг. Излиза информация, че някое лекарство е ефективно, хората почват да се лекуват с него и току СЗО обявява, че то не е препоръчително. Ще припомня примера с хлоракина. Обявиха непригодност на базата на "изследване", което бързо беше опровергано. Но забраната за хинина си остана. Днес, след като повечето държави се снабдиха с ремдисивир, с който лекуваха най-големите "връзкари" (видни политици), изведнъж той стана забранен и непригоден. Защо, няма отговор. А моят въпрос е защо лекарства, които дават резултат и които са използвани от векове (като хинина), в условията на епидемията се забраняват.
Превенцията. Тук направо положението е трагично. Векове развитие на науката, изпратихме космически кораби до Венера и Марс, наляхме милиарди в изследванията за коронавирус, разполагаме с уникално мощна техника и технологии, а учените родиха единствено парцал на лицето и дистанция. Поне да бяха направили някаква спецификация на този парцал, с която да се гарантира минимална ефективност. Парцалът може да е всичко - от брюкселска дантела, до скафандър. Това просто е нелепо. А, да и СЗО разпространяват някаква тъпа листовка за ползата от маската стил комунизма от епохата на колективизацията на село. На какво се дължи това слабоумие на учените?
 
Да видим ситуацията с лекарите. Винаги са съществували инфекциозни болници. В тези болници винаги е имало болни от най-страшни болести, лекарите са ги лекували, но не са носели скафандри. Е, в някои изключения само. Днес те са пакетирани от ноктите на пръстите до последния косъм на главите си и капят като зрели круши. Със същия темп, с който капят и всички останали хора. Такова капане на медицински персонал е напълно непознато в историята на инфекциозните болници, пък и по време на грипните епидемии, каквито ги познаваме.
 
Да видим действията на пропагандата. Тя е алогична отвсякъде. Помните ли през март и април какви страховити картини наблюдавахме от болниците в Италия и Испания. Помните ли за онзи свещеник, който се отказа от респиратор в името на друг болен и умря. Помните ли снимките на военните камиони за извозване на трупове и т.н. Днес заболеваемостта е 10 пъти по-голяма. Смъртността е два пъти по-голяма, а тези истории като по чудо секнаха. Няма как за няколко месеца здравните системи да са си увеличили капацитета десет пъти. Най-малкото недостигащите от пролетта лекари не са се размножили за нуждите на нарасналата заболеваемост.
 
Мога да продължа с въпросите, които си задавам, но стана прекалено дълго. Всичко това може да се обобщи в един прост въпрос - какво аджеба става? Не, не е виновна 5Г мрежата или Бил Гейтс. Наблюдаваме нещо много по-голямо, което (поне на мен) не се връзва да е обикновен мутирал в еволюцията коронавирус. Но Природата или Началникът (изберете си едно от двете или двете наведнъж) винаги са били шегаджии и си имат собствени виждания по въпроса.
 
П.С. Докато обаче обществото продължава да воюва по въпроса за или против парцала, за или против локдауна, никога няма да си зададе лавината други въпроси. Може би това е доста удобно някъде.
 
/Влади Янев,/ чрез Радостина Тодорова/
 
Източник: Светослав Лобошки
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.