Войните свършват, когато се появи критичен разрив сред елитите

Войните свършват, когато се появи критичен разрив сред елитите
04-02-2023г.
0
Йордан Халачев

Една добра новина!

Президентът Радев призова за прекратяване на доставките на оръжие за Киев, пише "Поглед.инфо".
Радев: България и Унгария споделят убеждението, че решението в Украйна няма да дойде с повече оръжия, а с повече диалог,четем на сайта на БНР.
Трите национално-колониални телевизии цензурираха двамата президенти.

Вероятно чакат опорните точки от Центъра. За грантовите медии да не говорим.
Това се случи на съвместна среща в София с Президента на Унгария, Каталин Новак където и двамата призоваха за решаване на украинската криза на масата на преговорите и спиране на доставките на оръжие за Киев, за да се избегне по-нататъшна ескалация на конфликта.

„Ескалацията на конфликта заплашва сигурността на цяла Европа, тъй като се превръща във война на изтощение не само за враждуващите страни, но и за европейските икономики и европейската социална система“, подчерта Радев.

Двамата обсъдиха и положението на националните малцинства в Украйна, където живеят 156 000 унгарци и 205 000 българи. 

Новак припомни, че все още не е получила отговор от президента на Украйна Зеленски на нейното писмо, в което го моли да предостави на закарпатските унгарци възможност да използват родния си език.

Това се случи след последния доклад на RAND Corporation за Украйна и факта, че най-престижният мозъчен тръст за национална сигурност в САЩ е заел противоположна позиция относно войната от Демократическата партия и политическата класа на Вашингтон и техните глобалистки съюзници.

Войните свършват, когато се появи критичен разрив сред елитите, което в крайна сметка води до промяна в политиката. 

Новият доклад на RAND Corporation представлява точно такова разделение. Това показва, че мощните елити са скъсали с мнението на мнозинството, защото смятат, че настоящата политика вреди на Съединените щати. За нас е добре тази промяна в перспективата да набира скорост, докато не предизвика по-настоятелно търсене на преговори. Докладът на RAND е първата стъпка към прекратяване на войната.

Докладът на RAND е първата плочка в дългата поредица от падащи плочки на престъпното домино.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.