Ние сме катастрофа като общество

Ние сме катастрофа като общество
02-02-2023г.
0
Явор Дачков

ГЕРБ атакуват "Промяната" с измислени скандали - "Геймкорп", Нексо и прочие. 

Преди това "Промяната" атакува ГЕРБ с измислени обвинения - "Хемус", язовири, ББР, бутафорен арест на Борисов и т.н. Не знам дали това е съзнателно, но виждам резултата. 

Нито ГЕРБ са в ъгъла, а Бойко Борисов в затвора (за 15 години в управление онези срещу него можеха да се потрудят по-сериозно и да го заковат, ако искаха), нито Кирил Петков и Асен Василев, чиито престъпления са толкова нескопосано направени, че трябваше да са в следствения арест, а не на избори. 

Това се повтаря от 30 години насам и очевидно е провява на българското обичайно право, което завижда, злослови, мрази, но няма топки (както казва Асен Василев) да наказва и търси справедливост. Българите не са горди хора (което от богословска гледна точка е добре), за да търсят справедливост, защото ги е шубе, но не са и религиозни хора (което от антропологическа точка е зле), защото нямат идея за цялата картина и метафизичната си съдба, която включва справедливостта към другите и любовта към ближния. 

Криво, кьопаво и плитко откъдето и да го погледнеш Българската съдебна система е част от този манталитет и е несериозно да се говори за нейни реформи от хора, които са тотално несправедливи и корумпирани по подразбиране каквито са от партийната клиентела на "Америка за България" и безработните тесни социалисти на чужда издръжка като Христо Иванов и половината умнокрасиви активисти във ФБ. 

Да не забравя - Бойко Борисов щеше да вкарва Станишев и Доган в затвора, а Симеон II дойде на вълната на мъст срещу корупцията на Костов. Първата работа бе да пусне закон в интерес на Черепа и хазарта (първият законопроект, внесен от НДСВ), а Милен Велчев да завърти неизгодна за нас операция с външния дълг срещу няколко милиона комисионни. 

Костов дойде на власт с клетвата "Няма да ви предадем, няма да ви излъжем", произнесена пред "Св. Александър Невски" и беше толкова глупав да не я изпълни, а излъга пред църквата, че и досега се чуди, защо е изхвърлен от политиката и историята - един от най-нелепите нарциси (макар и с качества на фона на останалите). 

Преди него катастрофата Виденов, който остави пенсионерите с 3 долара пенсия на месец и 10 долара заплата за работещите. Очевиден неадекватен идиот, което личи и от днешните му интервюта. Ако питате неговите фенове комунисти е бил жертва на световния заговор и Сорос. Ако питате костовистите за абсурдния им провал (защото държаха цялата власт и сами се свалиха) е виновна ДС и руската мафия, която доведе царя. Ако питате НДСВ - виновни са мутрите с Борисов.

За него са виновни всички за всичко, но никога няма да каже истинския виновник - американците, Джон Байърли, баварската фондация с парите на ЦРУ, Херо Мустафа и посолството на САЩ, които го направиха премиер и които се опитаха да го унищожат. 

За Кирил и Асен няма да коментирам, защото те са извън рационалното обяснение на каквото и да било. Те са идиосинкразията, родена от всичко преди тях. Но спрях до Виденов - преди него Беров, мъпет на мутрите, които взеха властта през 90-е и които между другото избраха Бойко Рашков за главен прокурор. 

Филип Димитров, който беше тотално неадекватен не само по търсенето на справедливост, но и съсипа заради нея земеделието и градския ред с абсурдните закони за земята и реституцията (много детски градини и важни държавни учреждения се закриха, за да отидат в ръцете на побъркани от свободата идиоти с боядисани коси, които ги опропастиха). 

Филип не направи нищо истинско срещу антикомунизма и справедливостта, а веднъж на улицита през 2000-та година ми каза, че това е изтъркана тема. От 30 години е на държавни и международни служби без капка експертиза, знания и компетентност, но минава за рицар на некорумпираността за българските демократи (посредствен във всяко отношение политик, но както и да е). 
Преди него беше голямото замазване на кръглата маса, Жельо Желев, Луканов и цялата тази безхарактерна и по своему глупава потрес от компромиси и размиване, които ни накараха да ставаме в 7 сутринта за хляб, който вземахме с купони. 

Чувате ли добре - в 1990- г. в България хлябът се купуваше с купони, а за мляко опашката започваше в 4 сутринта и то от родители на малки деца. Без да има никаква обективна причина. Луканов беше умишлено спрял стоките от оборот. 

Днешните комунисти ще ви кажат, че е бил Сорос, но си бяха те. Преди него Тодор Живков, който трябваше да бъде съден и да лежи в затвора, закопа България с дългове, банкрутирала икономика и селяндурско управление, което в последните му години бе абсолютен морален, икономически и социален разпад. Това, че спираха тока през два часа и нямаше вода е само битовото изражение на тази уродливост, която беше социалистическото общество. Само ще добавя, че Живков беше много прост убиец на хора в читалището "Славянска беседа". 

Никой от историческото, ментално и политическо родословие от тези политици не поиска и не инициира истинска справедливост за предишните, което означава, че българският народ, който ги е излъчвал през годините не иска такова. То е все едно да спреш даването и приемането на рушвет от шофьор и катаджия за пътно нарушение. 

Ние сме катастрофа като общество, обединено около принципите на справедливостта и морала. А оттам и с прагматичността. Нямаме една магистрала за 145 години свобода, което е малък детайл, но казва всичко за нас. Ние сме бавноразвиващи се през историята, но оцеляващи в нея, което трябва да уважаваме, защото сме такива, каквито сме. Но да се правим на антикомунисти, антифашисти, комунисти, седесари, гербаджии, градски десници, "Промяна" и кюнстлери ми е в повече.
П.С. Написах това заради новините от масовите предизборни чествания на паметта на жертвите на комунизма, нелепите реплики от комунистическите привърженици за битовата разправия, наречена тук Народен съд и пълното лицемерие да признаеш гладомора в Украйна за геноцид, но да си траеш за гладомора в Индия, предизвикан от иконата на демократите Чърчил. 

Когато правих всяка неделя "Гласове" по БНТ преди 22 години и в него показвахме зверствата на комунистите с документални разкази от свидетели, днешните активисти на умните и красивите изпитваха погнуса от тези неща, защото не ги интересуваха, а някои от тях, защото бяха свързани с комунистическия режим, но преди всичко, защото нямаха никакво истинско и човешко отношение с тази тема. Днес не спират да я въртят, защото е в услуга на американския геополитическия интерес (не че в Щатите някой има понятие от историята на източния блок). Това е лицемерно, фалшиво и долнопробно, защото паразитира върху истински и огромни човешки трагедии.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.