Владимир Путин изнася урок по „Финанси и кредит“ на Запада!

Владимир Путин изнася урок по „Финанси и кредит“ на Запада!
07-03-2022г.
52

Владимир Путин изнася урок по „Финанси и кредит“ на Запада! Вчера той подписа указ, според който всички страни, които са обявили санкции и им се дължат плащания по облигации, може да си получат вземанията в рубли по сметка в руска банка.

По този начин се избягва възможността кредиторите да обявят в неплатежоспособност руските компании. Сиреч те са си платили задълженията, но заради санкциите, които Запада е наложил, кредиторите няма да получат парите си, тъй като се явяват възпрепятстваща плащането страна. Искате си парите? Заповядайте, те са във ваша сметка в руска банка.

За да се избегнат възможности за тълкуване, Владимир Путин поставя и защитна клауза за курса на рублата. Тоест, колкото повече обезценява Запада рублата, толкова по-малко ще получат кредиторите.

Както е тръгнало скоро рублата ще се превърне в конвертируема валута, а на наложилите санкции ще им се наложи да плащат в рубли петрола и газа.

Нека припомня, че когато в Русия е имало университети, некои люде отвъд океана не са били открити от Колумб! Бъдете здрави!

   Автор: Димитър Байрактаров, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.