Владимир Димитров-Майстора е станал поредната цел на т.нар. "умнокрасиви"

Владимир Димитров-Майстора е станал поредната цел на т.нар.
04-02-2022г.
223
Гост-автор
Това е снимка отпреди 2 години в офиса, в който работя. На една от стените на една колона съм нарисувал (по-точно опитал да нарисувам) някои от най-любимите ми художници. Все още са си там. Не знам дали се забелязва, но в долния десен ъгъл съм сложил и Владимир Димитров - Майстора.
Предполагам може да познаете и останалите, въпреки, че не мога да рисувам добре.
Разбрах, че Владимир Димитров-Майстора е станал поредната цел на т.нар. "умнокрасиви". Първо, защото Майстора изобразява българския бит, успява да му вдъхне живот и индивидуалност чрез пейзажи на български местности, създава скици на българските войници, портрети на български селяни, използва ярки, весели цветове, които са се превърнали в една от най-отличителните черти на българското изкуство.
Втората причина за нападките към Майстора е някакъв финансиран проект, в който някой иска да пресъздаде картините му с транссексуални модели.( https://btvnovinite.bg/…/transseksualni-modeli-presazdavat… )
Умно-красивите са се захванали да защитават този проект, като принизяват изкуството на Димитров като "посредствен, провинциален декоративен художник", а новата "трансинтерпретация" щяла да "обогати двуизмерните му декоративни произведения".
Но като стане въпрос за осакатяване и принизяване на българското, всичко свързано с българска идентичност, с български герои и икони, които характеризират и обуславят българщината и етнос, нашите умно-красиви винаги са в предните редици. Независимо дали става въпрос за Левски, Хилендарски, Майстора или за Вазов.
Всяко нещо, което може евентуално да доближи България с Русия - славянство и православие, бива веднага анатемосано и "канселирано". Само заради това. Затова за тях българите са тюрки, а през османското робство е било рахат. Хората, които всяка нация би ги определила като нейни основополагащи образи, тук определена и доста гласовита каста ги демонизира и проклина.
Но иначе възхвалява и героизира хора като Кристо, които се срамуват от българите и които си латинизират имената за да заличат произхода си. Да канонизира и радикализира определени транссексуални течения.
Всичките говорят като роботи като по сигнал. Принизяват всяка личност, която е таргетирана. Сякаш са от някаква си елитна каста.
В този свят са съществували хиляди страни и нации, повечето са изчезнали в историята и малцина са останали. И още по-малко ще оцеляват в бъдеще. България е една от тях. Аз, макар някои да кажат, че съм само 50 % българин, недоумявам и не знам защо тези хора го правят. Никой не би го разбрал.
 
   Автор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.