Warning: unlink(/home/lentata/www/www/public_html/template/cache/navbar.html): No such file or directory in /home/lentata/www/www/public_html/classes/Cache.php on line 14

Вината на "Астра Зенека" е, че решиха да продават без печалба

Вината на
12-03-2021г.
27

Даа... От "АстраЗенека" допуснаха стратегическа бизнес грешка, която ще им струва много - обявиха, че ще работят про боно и няма да калкулират каквито и да било печалби от ваксината си. Тяхната ваксина единствено се продава на правителствата по света за под 2 долара дозата (Срещу 12 евро на „Пфайзер“ и 18 долара на „Модерна“).

Но времената са други и "работа в полза на човечеството" вече е минус, а не плюс. Това само не изчислиха... Явно липсата на комисионни за всички по веригата се оказа проблем...

Корупционният натиск навсякъде по света очевидно е много, много висок. И фарма лобито на онези със скъпите ваксини внуши с истерична и скъпа черна PR кампания, че ваксината на "Астра Зенека" "не е сигурна" - напук на изявлението на СЗО, че е напълно безопасна, напук на липсата на каквито и да било убедителни доказателства.

Много скоро ще стане ясно официално, че ваксината на АстраЗенека е напълно безопасна - нещо, което се знае от ден първи. Но какво от това? Хората вече ще са уплашени и няма да искат ваксинация с нея. Тогава ще се отвори пазар за другите ваксини, нищо че правителствата ще ги плащат между 7 и 12 пъти по-скъпо от джоба на данъкоплатеца. С включените корупционни комисионни. Да има за всички!

Урокът? Не работи безплатно никога. Не се оценява. Даже пречи.

  Автор: Мартин Златков,  фб

 

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.