Виктор Орбан задминава по мандати Меркел, Блеър, Татчър и собствения си учител в политиката - Хелмут Кол

Виктор Орбан задминава по мандати Меркел, Блеър, Татчър и собствения си учител в политиката - Хелмут Кол
17-05-2022г.
87
Гост-автор
След 34 години в политиката на Унгария и рекордните четири пъти като премиер днес Виктор Орбан ще бъде избран за пети път да ръководи страната си. С това задминава по мандати Меркел, Блеър, Татчър и собствения си учител в политиката - Хелмут Кол.
С това Орбан вече не е "един от европейските лидери", а ера, емблема и част от новата история на континента ни. Пример за автентичен европейски консерватизъм, който следва плътно и прагматично интереса на страната и народа си. Орбан е реакционер, недопуснал отровния неолиберализъм да положи основите на "катедрална" мрежа в Унгария. Орбан е националист, отстоявал интереса на унгарските малцинства, останали извън границите на "Трианон". Орбан е реалполитик, вкарал страната в НАТО, а подържащ умело връзки с всички световни сили и отстояващ суверенитета на Унгария пред Брюксел. Колкото и да му коства това.
Тъкмо днес излезе проучване относно доверието в политическите лидери в България. Всички бледнеят пред това към Орбан в Унгария, без да са понасяли неговото похабяване във властта. Защо?
Защото Орбан разбра ключа към своя народ. Народ, който иска да е част от Европа, без да се обезличава в нея. Без да погубва душата си в токсичен неолиберализъм. Без да се превръща в безмълвна провинция на глобална Империя на лъжата.
Онзи български политик, който намери по същия начин ключа към българина ще може да стане нашият Виктор Орбан. Търси се.
 
      Автор: Кристиян Шкварек, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.