Велизар Енчев: За македонизма има само едно лечение – 30-годишно вето по гръцка рецепта!

Велизар Енчев: За македонизма има само едно лечение – 30-годишно вето по гръцка рецепта!
20-06-2022г.
86
Гост-автор
КОГАТО МАКРОН РЕВИЗИРА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР, ТОГАВА ЩЕ РЕВИЗИРАМЕ ВЕТОТО
Снощи в Скопие се проведе внушителен протест срещу българското вето, организиран от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, под мотото „Твърде много е“.
Обръщайки се към България, лидерът на партията Християн Мицкоски ни изпрати това послание:
„…Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация през Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни.Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа..."
Нека се разделим с илюзиите и погледнем истината в очите - Мицкоски изрича на глас това, което мислят и правят управляващите в Скопие.
Македонистите гневно отхвърлят дори френския план за падане на ветото, който перфидно ги обслужва и е изцяло във вреда на България.
Защото в рецептата на Макрон се говори за малцинства – сиреч, българите в Македония са едно от малцинствата (редом до една шепа власи, роми и …египтяни), а в Пиринския край има „македонско малцинство“.
Второто в тази френска рецепта е убийствено за България. Още повече, че в Страсбург имаме десетина осъдителни присъди в полза на сепаратистите от ОМО „Илинден“.
В чисто исторически план антибългарските послания на Мицкоски са адресирани и към Германия и Италия.
През Втората световна война нацистка Германия е истинският окупатор на Вардарска Македония. Първо, защото България не може да е окупатор на собствената си земя. Второ, защото ние сме само администратори на територията, но командването е изцяло в германски ръце.
Войските на фашистка Италия окупират цяла Западна Македония, където извършват тежки престъпления срещу предимно албанското население в тази област.
По ирония на съдбата днес точно Германия и Италия са радикални лобисти за македонското еврочленство и критици на българското вето.
Митингът в Скопие трябва да изпари илюзиите на премиера Петков, че с македонизма може да се преговаря и да се договаря каквото и да е.
И най-необразованият по „македонския въпрос“ отдавна трябва да е научил азбучната истина за македонизма – не се преговаря с хора със сбъркана национална идентичност, претендиращи да са наследници на Александър Македонски и заличаващи с длето средновековни каменни паметници за български царе, патриарси, писатели и поети.
Опитът на наши съседи, винаги бранещи историята и отстояващи националните си интереси, ни учи на това - за македонизма има само едно лечение: 30-годишно вето по „гръцка рецепта“!
Не постигнем ли най-важното в преговорите със Скопие – отказ от присвояване на културно-историческото ни наследство и ревизия на македонските учебници по история, съвсем скоро (по примера на съда в Страсбург) ЕС ще поиска да ревизираме българската история и българските учебници.
На плана на Франция може да отговорим така: ще ревизираме ветото за РС Македония, когато президентът Макрон ревизира Ньойския договор за България. Тогава с две ръце ще подпишем всеки френски документ в парижкия квартал Ньой.
Апропо, желаещият да подпише френския план премиер изобщо знае ли какво е подписали в Ньой през 1919-а българският премиер Александър Стамболийски?
А одобряващият френското предложение Христо Иванов, определящ го като "изключително добро", ще признае ли "македонско малцинство" в Пиринско, след като е готов да приеме "българско малцинство" в Повардарието?
 
    Автор: Велизар Енечев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.