ВЕЛИКИЯТ ДЖОКОВИЧ И КОВИД ТАЛИБАНИТЕ

ВЕЛИКИЯТ ДЖОКОВИЧ И КОВИД ТАЛИБАНИТЕ
04-01-2022г.
95
Гост-автор

Moже ли да е толкова велик Джокович – и като спортист, и като човек?! Обичам Марадона (царство му небесно), но Джокович е просто най-великият спортист.

До последно си държа на принципите и Ковид-талибаните от Австралия накрая клекнаха и го пуснаха да играе без ваксина. Искаха да го унижат, да го накарат да се ваксинира против волята си, за да може така да „спечелят голяма политическа победа“ – да покажат нагледно с Джокович, че всеки трябва да се подчинява и да свежда глава пред управляващия глобалистки режим – дори най-успешните, популярни и богати. И така тотално да смачкат волята за съпротива на обикновените хорица.

Ноле можеше спокойно да си изкара фалшив сертификат за ваксинация. Всеки лекар в Сърбия (и почти всеки лекар на Балканите) с удоволствие би бил на Ноле обикновен медицински разтвор (за пред камерите), след което би му подписал сертификат за ваксинация. Това би устроило идеално и Ковид-талибаните: тях не ги интересува дали е реално ваксиниран или не, тях ги интересува да покаже подчинение пред тях в очите на публичното мнение. Тях ги интересуваше да има заглавия в медиите: „Джокович клекна и се ваксинира“.

Такова фалшиво ваксиниране щеше да е на пръв поглед идеална „сделка“ и за двете страни. Джокович реално не си слага никаква ваксина, а Ковид-талибаните го използват като пример за подчинение и свеждане на глава пред управляващата класа (какъвто е основният смисъл на тези сертификати).

Обаче Ноле до последно си държа на принципите. Не е въпросът в кирливия сертификат – той може да си купи хиляда сертификата за ваксинация и никога няма да разберат дали наистина е ваксиниран. Въпросът е в това, че не могат да го шантажират и да го карат да прави неща против волята си.

Ноле показа нагледно защо едно обикновено момче от Балканите от обикновено семейство от средната класа стана най-великият спортист в елитарен спорт, доминиран от богаташки синчета от богаташки държави. Показа и какъв е източникът на тази негова несломима воля, непримиримост и фанатична вяра в себе си. Тази вяра не пада от небето, тя е следствие на реалните му дела – просто той никога и за нищо на света не предава себе си и принципите си.

Тази морална победа на Джокович е за всички нормални хора – показа нагледно на всеки обикновен и „малък“ човек как никога не трябва да се свежда глава. И показа всъщност колко крехък този иначе изглеждащ „всесилен“ либерастко-глобалистки режим. Крепи се изцяло на страха, подчинението и конформизма на хората.

  Автор: Тихомир Чергов, фейсбук

  Източник: afera.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.