Вече не е смешно

Вече не е смешно
28-09-2021г.
48
Емил Йотовски

Новините изобилстват от новината, че една фолк певица известна най-вече с нестабилната си психика ще се кандидатира за президент. И всенародната радост започва. Всички, предполагам, обичаме цирк но не и на такава цена. 

Всъщност циркът не е само този кандидат. Изкачат разни гадателки, които предвещават спасение от разни руси жени, чернокоси жени, жени боядисани на кичури, че дори и извънземни.
Разни партии се държат все едно ще изкарат за кандидат някой мъдрец като цар Соломон, но избягват да го съобщават поради тактически причини. Като осъзнават, че най-правилния политически ход е да не го съобщават въобще, защото освен някое отупано от прах политическо зомби не разполагат с нищо, което и за чеп за зеле да става, камо ли за президент. 

В наши дни няма нищо по-лесно от това да се кандидатираш за президент.

Ако извъртиш едно фрикасе в кулинарно предаване вече имаш ценз за висш държавен служител. А пък ако играеш на „Бързи, смели, сръчни за пораснали“ направо си готов за президент. Жалко, че го няма Биг Брадър, защото там по-малко от бог не излизаха. В редки случаи полубогове.
При наличие на толкова много потенциални кандидати ще е хубаво поне по един психотест да се минава. То, за шофьор, където караш един нищо и никакъв камион ти го искат пък какво остава за такъв, който кара цяла държава. Така, че е време да се намесят психиатрите.

Ако пък следваме някаква световна мода… те едни наскоро си избраха дементен президент. Можем и ние да се плъзнем по плоскостта на интелектуалната недостатъчност. Нека си изберем президент олигофрен. Истински олигофрен с коефициент на интелигентност под 60%. Ще станем известни. Ще получим подкрепата на всички неправителствени организации борещи се за правата на каквото и да е и получаващи добри пари за това. Този президент ще е честен и няма да е направил нищо лошо през живота си. Всъщност няма да е направил абсолютно нищо, защото няма да има капацитет за каквото и да е. Може и риалити формат да му направим. Президентски канал – 24 часа предаване от къщата на президента. Тук може и да паднат пари за някой продуцент.

Най-кофти е не цирка, а че тази смехория ще я платим ние.

И дори да беше смехория ами то е излагация. Ако искате да бъде истинска смехория дайте да издигнем кандидатурата на някой кон. Всъщност Калигула точно това е направил за да обиди сенаторите. Направил е конят си сенатор. 

Но при нас и кон няма да е достатъчно обидно. 
 

   Източник: novini.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.