Василев е изправен пред един-единствен избор - да уволни Александър Морфов

 Василев е изправен пред един-единствен избор - да уволни Александър Морфов
05-02-2023г.
0
Явор Дачков

За да приключим темата - основното обвинение срещу Велислава Кръстева, пиар на Народния театър, бе, че е придружила в изборния ден Ахмед Доган до изборната секция и така е вкарала политиката в театъра. 

Нещо, което не е вярно, защото по конституция Кръстева има право на политическо самоопределение и не е правила политика в театъра, нито е агитирала за политическа партия в него, нито е извършвала политическа дейност като служител на НТ. 

Това даде повод на Александър Морфов да драска по вратата ѝ в театъра по нощите - хулиганска постъпка, която попада под ударите на закона. 

Сега става ясно, че Морфов е изгонил артист от представление в национален културен институт, защото е член на политическа партия, нарича го боклук поради тази причина и му се подиграва пред колегите му заради партийната му принадлежност, с уговорката, че е добър актьор, но не и човек. 

Оставям на страна пошлия нарцистичен монолог на режисьора, в който се хвали с просташкото си поведение и цялата грозна картина, която представлява този вулгарен скеч. Няма да коментирам и двойния стандарт на умнокрасивите медии, които измислиха скандала в Народния и отровиха цялата атмосфера в него (актьорите там си познават Морфов и никой нямаше да му обърне внимание, ако не беше медийното раздухване), както и безобразното и недопустимо поведение на бившия министър Велислав Минеков, който изговори куп лъжи по адрес на директора и трупата. 

Беше наистина несправедливо и особено отвратително на фона на един възраждащ се театрален колектив. 

Впрочем опашките от зрители за българските и чуждестранни представления там бяха най-добрият контра-коментар на този умнокрасив абсурд. 

Медиите на ДБ, ПП и "Америка за България" измислиха скандала, за да дадат основание на Минеков да уволни Васил Василев, но за щастие не успяха. Василев е един от най-добрите директори от години, а по парадокс реализира културна програма - мечта за умните и красивите. Те атакуват културата за каквато претендират, само защото я реализира човек, който не е от тяхната секта. 

Сега обаче, Василев е изправен пред един-единствен избор - да уволни Александър Морфов, защото именно неговото дискриминационно и политиканско поведение е недопустимо за национален институт, а оставането му в тази трупа би увеличило още повече абсурда, защото поведението му директно е за Наказателния кодекс. Това е несъмнено и очевидно. 

Аз лично като данъкоплатец бих попитал какво е работил Морфов в последните 9 месеца и дали месечната му заплата е близка или по-голяма от тази на българския премиер.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.