В тази реч Путин изобличи Украйна като това, което тя е – държава без държавност

В тази реч Путин изобличи Украйна като това, което тя е – държава без държавност
22-02-2022г.
109
Гост-автор

Какво да кажа?
Видяхме изпълнение от най-висш порядък в световната история. Което доведе реално до промени в световния геополитически климат. Които се очакваха, подготвяха се от дълго време. Изненадани са само тези, които не следват събитията и които ги разбират през призмата на западната пропаганда.

Реакциите на Запада не са изненада.
Тези реакции издават, ЧЕ НИКОЙ НЕ Е ИЗНЕНАДАН ОТ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ДОНБАС КЪМ РУСИЯ. Което доказва тезата ми, че този световно важен стратегически ход е бил одобрен от САЩ. Вероятно още в юни 2021 година.

Реакциите в България са изненада.
Не е изненада, че Киро Неграмотното не може да чете и пише, срича повече от първолак. Той е неграмотен и на английски език, въпреки канадското му гражданство. Не може точно 3 изречения да напише в Туитър, в които да не направи 10 правописни, синтактични и смислови грешки. Това не е изненада.
Изненада е реакцията на Бойко Борисов, който разгорещено разкритикува Путин. Тази реакция пришива ГЕРБ към Радев и ПППП повече от всичко, което бистрим досега.

Аз дълбоко се съмнявам, че българският управленски елит в момента, особено кабинета на Мики Маус, са разбрали речта на Путин. Дори се съмнявам, че са я слушали или прочели. Такава реч за тях е като интегрално уравнение за дете в 3-ти клас. Безсмислено е да чакам реакции.

Същото мисля за евроинтегрираните българи. За тях това е боза.
Не е така обаче за онези българи, които знаят и разбират Русия. Те са мнозинство!

Съмнявам се, че в Западния елит има дори една шепа хора, които са разбрали какво стана и какво се каза. Говоря за ръководителите! Разликата в нивото на Владимир Путин и всички западни лидери взети заедно е неописуемо, невъобразимо, несъизмеримо и затова според мен излишно да се обсъжда.

Сега ще кажа главното важно към момента.

Първо за речта на Путин.

Слушала съм много негови речи през годините. Познавам стила му, силните и слабите му места в речите, познавам кои неща го радват и кои не. Познавам кои неща в речите сам ги е писал или одобрил и кои не са му приятни, вероятно наложени от други.
Такава реч никога не е държал!
Никога!
Никога!
Това вероятно е върхът на кариерата му като президент на Русия в бурните времена на глобална либерална световна диктатура, в която Русия беше извадена от устата на ламята буквално в последния момента преди челюстите да се затворят. Той със сигурност ще остане в историята като спасител на Русия. При всичките му недъзи, залитания и контрасти. Той не е идеален, но е най-доброто възможно за момента.

В тази реч Путин нокаутира световната глобална система.
Той каза неща, които никой лидер на планетата не си е позволявал да каже на Запада право в очите. Той разсъблече целия глобализъм и го остави днес, 22.02.2022 , по бели гащи, а някои структури са и без гащи.
Той разкри методите, целите и действията на престъпния англо-саксонски глобален модел, който е налаган в света от 100 години насам. Той обезсмисли НАТО като ги обвини в това, което те правят, а се правят, че не го правят.

В тази реч Путин каза неща от руската и съветска история, които никога не са казвани публично от такива високо ниво! Неописуемо беше това историческо представяне на формирането на Украйна! Обвини Ленин, Сталин и Хрушчов във водене на антидържавна политика и показа нещо много важно, след малко ще ви го кажа. Такова политическо заявление е нечувано събитие в руската история!
Той разгледа историята около Украйна с такава прецизна дълбочина и толкова подходящо за случая, че аз просто останах без думи. Цял век история предаден по разбираем пълнокръвно осмислящ начин, такова нещо аз не съм виждала.

В тази реч Путин изобличи Украйна като това, което тя е – държава без държавност, народ без родина, колония, а не държава. И много ясно показа къде е коренът на Украйна, той е в Русия, независимо колко ужасен е този отговор за мнозина!

В тази реч Путин защити политиката си, собствената си важност и историческата си роля по брилянтен начин! Никой руски лидер досега не е правил такова нещо.
По време на съвета преди речта всички руски либерали членове на съвета са лазили по корем през Путин. Това съдя аз по изказванията им. И Медведев, и Мишустин, и Матвиенко – видях паника и страх за кожата си.
Не смея още са кажа такова нещо, но ми се струва, че вчерашната реч на Путин, снощната, беше много силен антиглобалистки удар върху руската западна прослойка.

Второто, което искам да кажа по речта и което според мен е супер важната точка в цялата работа е следното.

В ТАЗИ РЕЧ ПУТИН ОЧЕРТА БЪДЕЩИЯ ВИД, ФОРМА И СЪДЪРЖАНИЕ НА РУСИЯ.
От А до Я
Засега само така мога да го кажа, защото ми трябва време да го анализирам. Такъв обем материал с такова грамадно значение не се случва често и ще изисква много време.

Накрая искам да кажа главното за последствията.

Сега в света ще има ефект на доминото с териториалните претенции на много места. Ще видим държави в разместване. Това е неизбежно.

Другото и последно засега е много важен извод, който засяга България пряко, още днес.

ЗАПАДЪТ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ПОДДЪРЖА ДОСЕГАШНОТО АНТИРУСКО СТАТУКВО.
ЩЕ ПРОМЕНИ ОТНОШЕНИЕТО СИ.
ЩЕ ПРЕДАДЕ СВОИТЕ ПОДЛОГИ ПО МЕСТА.
МОЖЕ БИ НЯМА ДА ИМ СПРЕ ПАРИТЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО, НО ЩЕ СПРЕ МОРАЛНАТА ПОДКРЕПА ЗА ТЯХ.

Причините за това ще обясня допълнително.
Западът просто не може да продължи така.

   Автор: Анастасия Гешева, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.