В САЩ назрява смъртоносна схватка - загубилият няма да бъде пощаден

В САЩ назрява смъртоносна схватка - загубилият няма да бъде пощаден
16-01-2021г.
25
Гост-автор

След жестокия удар върху Тръмп, нанесен с помощта на провокацията в Капитолия на 6 януари, демократите продължиха настъплението по всички възможни канали. В последните дни преди инагурацията тази офанзива може да се обясни само с факта, че не е изключена възможността Тръмп да въведе военно положение въз основа на „Закона за въстанията“ от 1807 г. Изчезналите от полезрението, изпълняващият длъжността министър на отбраната Кристофър Милър и държавният секретар Майк Помпео, все още са на страната на Тръмп. Веднага след провокацията в Капитолия Тръмп излетя за военновъздушната база "Дайс". Привържениците му бяха разочаровани от тази постъпка. Те предполагаха, че оставайки във Вашингтон, той може да назначи нов генерален прокурор, който би взел под личен контрол разследването на обстоятелствата относно „щурма“ на Капитолия, като по този начин лиши демократите от възможността да обвиняват президента в „подстрекателство към метеж“.

ФБР задържа 13 човека от нахлулите в Капитолия и нито един от тях не принадлежеше към соросоидната „Антифа“, макар че именно членовете на тази организация проникнаха първи в Капитолия с помощта на полицията. В блогосферата се разпространяват видеоматериали с активисти на „Антифа“, заснети на фона на интериора на Капитолия. Видимо привържениците на Тръмп са попаднали там, следвайки членовете на „Антифа“, без да подозират, че са въвлечени в провокация. Поради тази причина е необходимо енергично разследване, но Тръмп не прибегна към такава мярка. Възможно е той да е бил в течение и на плановете на демократите за тотално блокиране на всички информационни канали, подкрепящи президента. На следващия ден Туитър блокира акаунтите на Тръмп и близкото му обкръжение, а след него компаниите Apple Inc и Amazon.com  наложиха ограничения върху приложението Parler, към което се прехвърлиха милиони привърженици на Тръмп.

 

Доминацията на демократите в информационното поле стана практически тотална. Наблюдателите предполагат, че Тръмп може да преодолее тази информационна блокада единствено с помощта на „извънреден“ канал, действащ автономно от останалите медии, а това се асоциира с въвеждането на военно положение. Демократите трескаво се опитват да предотвратят такава възможност. Първият симптом за това е решението на кмета на Вашингтон Мюриъл Баузър да продължи действието на комендантския час с още 15 дни, макар че на 6 януари беше обявено, че той ще действа само едно денонощие. Най-удобният начин да бъдат изключени изненади от страна на Тръмп, в условията на действащия комендантски час, е инагурацията да се проведе виртуално. Демократите се опитват да компроментират Тръмп по всички възможни за това начини. Говорителят на Камарата на представителите на Конгреса, Нанси Пелоси, се свърза с председателя на обединения комитет на началник щабовете Марк Мили и го запита „дали няма опасност изваденият от равновесие Тръмп да прибегне до използване на ядреното оръжие“. Тя специално се интересувала не може ли да бъде предотвратен допуска на „неуравновесения Тръмп до кодовете за старт на ракетите, за да не се допусне той да започне ядрена война“. Въпросът цели лишаването на Тръмп от пълномощията му на клавнокомандващ. Мили обаче отговорил, че армията съблюдава неутралитет във вътрешната политика. Мили казал на Пелоси следното: „Ние сме се заклели да следваме заповедите на своето гражданско ръководство и се подчиняваме на закона за контрол върху военните от гражданските власти“.

Пелоси дала също така указания на апарата в Камарата на представителите да подготви бързо материали за импийчмънт на Тръмп, без да се изчаква инагурацията. Този неин замисъл още повече ще разцепи Америка, но Нанси Пелоси има основания да бърза. През нощта на 10 януари на 40% от територията на Пакистан беше изключено електричеството. Според мнението на блогърите това е било мероприятие на американските специални служби, за да предотвратят подписването на споразумение между китайска корпорация и General Electric за продажба на китайците на активи в размер на 5.2 трилиона долара. Зад General Electric стоят такива производители на военна техника, като General Dynamics, Pratt & Wittney и Rolls Rois. В резултат на една такава сделка, технологиите за производство на съвременна бойна техника биха отишли в ръцете на Китай. В условията на политическа и информационна блокада администрацията на Тръмп не успя навреме да извади на показ подготовката за тази сделка, а информацията за нея попадна при тях едва след „щурма“ на Капитолия, когато привържениците на Тръмп иззеха компютрите на Нанси Пелоси и още 15 конгресмени демократи. В условията на дефицит от време, на специалните служби не им оставаше нищо друго, освен да хакнат електрическата мрежа на Пакистан, и хвърляйки страната в хаос, да предотвратят срещата на участниците в сделката.

Ако тези сведения се окажат верни, въпросът за „държавна измяна“ на цяла група влиятелни лица и намеса на чужда държава в изборите на САЩ веднага добиват осезаемо значение. Затова че екипът на Тръмп продължава енергично да действа, свидетелства и подхвърлената в световните медии новина за ареста на римския папа Франциск по обвинение в педофилия, детска порнография, наркотрафик и съпътстващи ги престъпления. Тръмп търси повод да реанимира скандала от 2017 г., когато в резултат на ареста на магната педофил Джефри Епщайн в полезрението попаднаха семействата Клинтън, Обама и Ротшилд. Впоследствие Епштайн се „самоуби“ в затвора, а няколко свидетели, включително и един сътрудник на ФБР, бяха убити и следствието влезе в задънена улица. Съдейки по всичко, сега от Рим ще тръгне нов поток от материали, защото италианската прокуратура притежава данни за връзките на педофилите от Ватикана с „империята“ на Джефри Епщайн.

 

Блогърите съобщават, че полицията в САЩ е поставила постове на границата с Канада, които проверяват всяка трета или пета кола за хора от списъка на заподозрени или обвиняеми в педофилия. Ясно е защо педофилите бягат към Канада. Там канадския премиер Джъстин Трюдо е известен с педофилското си обкръжение. Още един признак за активността на Тръмп е разполагането на регулярна войска в Калифорния. С каква цел се прави това, няма информация. Ситуацията в САЩ е нажежена до краен предел. Циркулира огромно количество непроверена информация, включително и за това, че Тръмп вече е подписал указ за въвеждане на военно положение и скоро той ще бъде огласен.

  Aвтор: Дмитрий Седов

  Източник: Гласове

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.