В ръцете на талибаните американците са оставили военна екипировка за 85 милиарда долара

В ръцете на талибаните американците са оставили военна екипировка за 85 милиарда долара
28-08-2021г.
123
Гост-автор
Ще ви оставя любопитния момент, в който американската администрация публично обявява какво са оставили в Афганистан, нека хората си направят сами изводите.
В ръцете на талибаните американците са оставили военна екипировка за 85 милиарда долара. За сравнение, това е повече от годишния военен бюджет на цяла Русия (61 милиарда) .
Оставили са около 75 000 превозни средства, над 200 самолета и хеликоптера, над 600 000 леки оръжия. В момента талибаните имат повече хеликоптери Black Hawk, отколкото 85% от страните в света. Но това не е всичко! (Тук се чувствам като диктор на ТВ шопинг реклама).
Оставили са и очила за нощно виждане, бронежилетки, както и биометричните данни на афганистанците, които са помагали на американците (колко хитро да ги елиминираш).
Това може би обяснява танците на талибаните и сладоледите, с които се подиграха с Байдън. Представете си сълзите на американския данъкоплатец. Колко помощи за колежани са това?
Но лошите вече не са талибаните. А новият щам идилци, т.нар. ИДИЛ-Х (https://en.m.wikipedia.org/…/Islamic_State_of_Iraq_and_the…). Това са новите плашила, за които още няма ваксина.
Но....
които, както казват в американската преса, ще обединят САЩ и талибаните (https://www.bloomberg.com/…/once-enemies-u-s-and-taliban…).
Старата любов никога не пресъхва, мен ако питате.
  
    Автор: Дахер Фарид

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.