В ложата на Лорда: Хей диктатурата погна и Милена Славова

В ложата на Лорда: Хей диктатурата погна и Милена Славова
28-06-2021г.
110
Гост-автор

Неграмотни пишлегари си позволяват от висотата на своята низост да провокират и обиждат

Крясъци и перуки няма да им донесат очакваните привилегии и разбиране

За удобство и политическа коректност ще използвам думата /хей/ вместо... сещате се. Хей, хей, признай, че си... Но никой не си признава, макар да парадират с чувството на изпълнен дълг. Те харесват да бъдат анонимни, скрити зад профили с нежни имена и да хейтят де що не отговаря на желанията им.

Но има хора, които просто разполагат с житейска позиция, искат справедлив поглед на нещата и съвсем не са овцете, които хей културата иска да си отгледа. Будни умове, правилно зададени въпроси, строг морал - това действа като катран в шареното пиршество на всички, подредили се пред очите на обществото да искат кой знае какво. И да не го получават всъщност никога. 

Остава само лошият вкус в устата, който понякога не е само словесен, а и от други субстанции. Хей обществото, което уж иска да се покаже най-демократичното, най- онеправданото, не търпи критика. Не търпи истината в очите, независимо в какви нюанси е тя. 

Погнаха и Милена Славова, позволила си да се изкаже в социалните мрежи. Милена може и да е „бабата на БГ рока“, но Милена е също така майка и обществено значима личност, променила много от представите ни за мода, обществено поведение и култура. Милена първа застана на Кравай с розовите си кичури, нахаканата си походка, беше прибирана от милицията, но никога не застана начело на паради, чрез които да се изисква някаква свобода. Свободата на Милена и съратниците й се съдържаше в тях. Затова те успяха да се наложат като истински звезди, песните им да станат хитове, лицата им да са символи на една мълчалива победа, без демонстрации. 

И днес, едни неграмотни пишлегари и пишлегарки, си позволяват от висотата на своята низост да провокират, обиждат и неглижират мнението на една утвърдена звезда. Тонът в коментарите им издава нетърпимост към всичко, което не уйдисва на концепцията им. Хей хората са звездите на месеца и те ще си предъвкват този мним успех до второ пришествие, разбирайте – следващия парад. 

Но животът така любезно поставя всички на мястото им, така че нека те първо си подредят приоритетите и да разберат, че Фейсбук постовете нито ще ги нахранят, нито ще ги издигнат, нито ще им изпълнят очакванията за разбиране от обществото. Смирението не означава примирение, затова първо трябва да опитат с него. Със смирението. 

Да дадат ухо на всяко мнение по повод действията им и да не смятат, че като са минали през площадите и булевардите, са постигнали нещо. Дотук, поне за мен, те постигнаха още повече нетърпимост от страна на обикновените хора, показаха истинските си лица - донякъде хищни, донякъде безпомощни, най-често - безинтересни и сиви. Пудри и дантели на килограм, крясъци и перуки няма да им донесат очакваните привилегии и разбиране. Такива като Милена Славова само могат да им дадат ориентир, че не се харесват на обществото.

Амфетамините не са добър съветник, нито злобата. Написах това, за да подкрепя Милена. Хей темата по принцип ми стана скучна. Все едно чета упътване за магнетофон. Старомодно, инфантилно, че и сложно представено. А и повечето от тези хейтъри да тичат срещу Милена пак няма да я стигнат в онова, което тя допринесе за българската музика.

    Автор: Лорд Евгени Минчев

    Източник: ТРУД

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.