В Давос, Швейцария се проведе Световен икономически форум. Нито беше световен, нито икономически

 В Давос, Швейцария се проведе Световен икономически форум. Нито беше световен, нито икономически
21-01-2023г.
0
Владимир Тупавичаров

В Давос, Швейцария се проведе Световен икономически форум. Нито беше световен, нито икономически.  Присъстваха второразрядни политици от страни - членки на НАТО, основна тема беше Русия. От големите дойде само Олаф Шолц, от наша страна отиде културният министър с делегация, дето се вика имаме пари - угаждаме си. 
Льонка, жената на все още президента на Покрайна, се появяваше два пъти дневно, като антибиотик. Настоя за оръжия и обясни, че като победят Путин ще се оправи и климатът. Чакаха и Грета Тунберг, но тя не дойде, едва ли е закопчана "на трамвая" в некое немско районно.
 Накрая всички единодушно гласуваха да победят Русия, в Кремъл гладят бялото знаме и плюнчат молива за подписване на капитулация.
Общо взето се събраха да си ръкопляскат един на друг да си дават кураж. То си е за страх. Путин увеличава армията до 1,5 млн. души с преструктуриране и модернизация. Китай ще обнови армията си напълно до 2027 година, Иран е на стъпка от ядреното оръжие. Само ние се надлайваме с поляците и балтийците и сме сигурни, че Чичо Сам е наш човек, а Господ е българин.
Злите езици говорят, че всички проститутки в околностите на Давос са били предварително резервирани, цените скочили до 2500 евро на нощ. Както казват руснаците - за едни война, за други майчица родна.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.