В България тъпчат възрастните и болните с Астра Зенека, а пазят РНК ваксините за медици и полицаи

В България  тъпчат възрастните и болните с Астра Зенека, а пазят РНК ваксините за медици и полицаи
26-03-2021г.
16
Гост-автор
Абе нещо не ми е ясно за нашия ваксинационен план.
Целият свят разбра, че Астра Зенека (векторна ваксина)може да се окаже опасна за възрастни ( над 75 г.) и хора с автоимунни и други тежки заболявания, но си е приемливо безопасна за млади и здрави хора.
Целият свят разбра, че Пфайзер и Модерна (РНК ваксини) са опцията, която се препоръчва за възрастни ( над 75 г.) и хора със заболявания.
В България обаче тъпчат възрастните и болните с Астра Зенека, а пазят РНК ваксините за учители, медици и полицаи, по презумпция повечето от тях - работещи, активни и здрави хора.
На възрастните и болните категорично се отказват РНК ваксини, като че ли има нарочен план за изтребването им..... Имаме в семейството двама пенсионирани възрастни със заболявания. Хората са затворници вкъщи. Пробвахме какво ли не за да се доберем до РНК ваксина за тях, но за държавата тия хора като че ли не съществуват. Зелени коридори, онлайн списъци, списъци при личния лекар - нищо не проработи...
Същевременно в медиите през седмица най-усърдно се съобщава за пристигането на нови 15, 20, 30 хиляди РНК ваксини.
Чудя се колко акъл трябва да има един министър и цялата му здравна система, за да проумеят, че нещо не е както трябва....
Гарантираха, че всеки ще може да избере ваксина. Оказа се, че всеки пенсионер може да бъде ваксиниран САМО с Астра Зенека и това е самата горчива истина. И не, причината не е, че няма РНК ваксини. Причината е, че пенсионерите и болните не са достатъчно висок приоритет за някой, който съзнателно и с одобрението на цял щаб от здравни специалисти ги обрича на огромен риск, страх и дори съвсем възможен фатален развой.
Освен всичко това ми се струва, че липсата на отчет за изразходването на РНК ваксините нещо намирисва...
 
  Автор: Николо Коцев. фб

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.