Ура за Калина - министър на ефективното управление!

Ура за Калина - министър на ефективното управление!
30-04-2022г.
74
Гост-автор

Автор: Лияна Панделиева, ФБ

Заради личните интереси на транспортния министър Николай Събев в сферата на доставките, Български пощи бяха извадени от Министерство на транспорта и изпратени за "бурен растеж" при вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова.

Според думите на Събев, министерството „просто се освободило“ от всички нетранспортни дейности, макар ведомството да продължава да се нарича Министерство на транспорта и съобщенията.

Е, все някой на някого нещо съобщава...

„Нека има добра конкуренция от това ще спечели само потребителят“ – обяснява този ход Събев.

Ако още беше под неговата шапка, след дни наред пълен блокаж на дейността на Български пощи - още от 16 април, Събев щеше да уволнил подред де когото свари. Но понеже не е, никой от правителството, нито дори министър Калина, не си прави труда да обясни как е допусната тази свинщина.

Какво се получи на практика?

Спират Български пощи да работят заради хакерска атака, не може да се изпращат по пощата данъчни декларации, не може да се пращат пратки и всички с нужда от пощенска услуга отиват къде? Ами в частните куриерски фирми, естествено. Но не – тук няма конфликт на интереси, проблемът си е на Български пощи - да не са ги хаквали, бе!

Управлението на министъра по ефективното управление е повече от ефективно - ефектите от неплатените пенсии и блокираните пратки са налице.

Възрастните хора евентуално могат да получат Великденските добавки тържествено за День победы - 9 май. Евентуално обаче.

Ура за Калина - министър на ефективното управление! (уф, какво му е на това име, че все калинкови излизат нещата!)

Ура за честността и пълната липса на конфликт на интереси в бизнеса с пощенски доставки!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.