Умрете вие!

Умрете вие!
12-05-2021г.
32
Гост-автор

Иде война. Чужда война. Дрънкат заплахи. Готвят ни за най-лошото и не става въпрос за ковид.
Ама ние за война не сме готови. Не ни се воюва. Ако има война, моля, водете си я вие.

Кои сте вие ли? Ами вие сте тези, които не сме ние. Ние сме народът на тази земя. Вие сте собствениците. За нас е земя, за вас територия. За нас е родина, а за вас дивидент. За нас има слънце и въздух, а за вас има енергоизточници. За нас сме хора, за вас длъжници.
Това, вкратце, сме ние и вие, но да се върнем на войната.
Вие сте тези, които позволявате тази напълно излишна и ненужна нам война да ни дойде в къщата. Ние живеем с усещането, че вие искате трохите от труповете, но не смятате да рискувате живота си. За вас има бункери. Искате ние да платим цената на войната.

А цената на една война винаги се измерва с живот.

Вие обаче имате пари и си въобразявате, че може да купите животите ни.
Ако идиотщината продължава в този дух, ще се наложи да ни призовете да мрем. Любопитен съм какъв ще бъде пиар призивът? Как ще ни принудите? Може би с пари? Защото вие разбирате от пари. Парите във вашия свят са всичко. Имате таблици с оценка на живота. Ако щеш и целия живот на клетата ни планета.
Може да ви хрумне и да го ударите на чест.
Във времето, в което единствената конвертируема валута са парите, предполагам, ще ни пробутвате морал и дълг. Сериозно ли?

Ами моралът и дългът се обезцениха.

Те са презрени. Обезцениха се още когато скопихте българското офицерство. Откакто направихте от сержантите охранители, за да смогват да си хранят семействата. Откакто направихте от войниците джендъри. Затова сега няма дълг и достойнство.
Ние нямаме териториални претенции. Не искаме да източваме ресурсите на други държави, не щем да изнасяме демокрация. Не искаме да побеждаваме никого и да му налагаме това как да живее. Но явно вие имате нужда от това. Затова поемете цената на войната и въоръжете вашите деца. Да кажем да си купите още една надувна лодка за максимум 12 човека. Съвсем сериозно, това е попълнението в българския флот. Надувна лодка с извънбордов мотор. Че то такава лодка може да се превземе от двама пияни руснака с джет въоръжени с новогодишни пиратки. Но това е останало от парите за въоръжаване. От парите за опазване на отечеството ни – гумена лодка.

Пари няма, алчност има.
    
Но имайте предвид, ние няма да платим цената на политическата ви алчност. Няма да се бием за статуквото, за професионалните политици, за ваканцуването, за държавния дълг. Няма да се бием за корпоративни интереси, за концесии и за истанбулски конвенции. Няма да се бием в чужди войни. Защото тази война, която ни я готвите е чужда. Свинете може и да не искат да живеят вечно, но ще откажат да умрат за още по-големите свине.
Не за друго, просто да си го знаете.

   Автор: Емил Йотовски 

   Източник: novini.bg
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.