Удобна забрава

Удобна забрава
26-08-2020г.
59
Лентата

Автор: Захари Карабашлиев

Един факт - за пръв път в новата история на България толкова масови протести (особено тези на 16-ти и 29-ти юли) НЕ са против БСП, а срещу конкретни лица - тези на Борисов и Гешев.
Това явно обърка някои хора, ориентирани единствено по оста комунизъм-антикомунизъм.

В резултат на което се случи най-нелепото: и без това оредялата градска анти-комунистическа демократична общност се разцепи в отношението си към протестиращите.

Ще оставя настрана милите спомени от предишни протести, и ще подчертая една вече съвсем автоматично повтаряна подпорна теза на Борисов:
Служебен кабинет на Радев и неговото юмруче бил пагубен за България.
И се чудя: някаква масова избирателна амнезия ли покоси спомена от зимата на 2017-та, когато веднага след загубените (или умишлено дадени на БСП) президентски избори, Борисов се обиди, фръцна се, подаде оставка, предизвика съвършено ненужни избори, излагайки България на опасности, и то в много по-сложна от сегашната гео-политическа обстановка?
Как пък всички най-удобно го забравиха това?
И същия този Радев тогава, а не някой друг състави служебно правителство.
Та, думата ми е за свободомислещата, анти-комунистическа общност, която уж пази спомена от тоталитаризма, но която толкова време вече не провижда достатъчно ясно Борисов и (особено) Гешев като негов резултат, а е тръгнала да се страхува от зелените чорапи на евентуално служебно правителство.

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.