Убиецът на 6-годишната Кристин от Сотиря: Доживотната присъда е прекомерна и нехуманна

Убиецът на 6-годишната Кристин от Сотиря: Доживотната присъда е прекомерна и нехуманна
21-01-2021г.
10
Гост-автор

Мартин Трифонов, който на 15 август 2019 година изнасили 6—годишната Кристин от сливенското село Сотиря, подаде жалба срещу доживотната си присъда без право на замяна, този път до Върховния касационен съд. Това съобщи адвокатът на близките на жертвата Сиво Сивов, информира в. Монитор.

Според 22-годишния убиец наложената му присъда е прекомерна и нехуманна и тя да бъде променена. За 19 февруари е насрочено заседанието на третата инстанция.

Мартин Трифонов беше осъден на възможно най-строгото наказание за това, че на 15 август 2019-а г. в село Сотиря е направил опит да изнасили 6-годишната Кристин Георгиева. Той използвал сила за това и я привел в безпомощно състояние. За това престъпление съдът го е осъдил на 20 години „лишаване от свобода“. Други 10 години са му били присъдени за извършени действия с цел удоволетворяване сексуални щения за повторен път, тъй като вече е осъждан за блудство през 2017 година.

Максималната присъда "доживот" без право на замяна е за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Сливенският окръжен съд осъди Мартин Трифонов да заплати и 600 000 лв кръвнина на гражданските ищци.

  Източник: eurocom

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.