У нас не одобряват оригиналните

У нас не одобряват оригиналните
14-04-2022г.
70
Иван Бакалов

Автор: Иван Бакалов, ФБ

Притеснително е какви хули се изляха срещу Карбовски, предложен за член на СЕМ. И според мен не е за тази работа - трябва да си прави предавания, репортажи, това, в което е силен.

Но по въпроса за СЕМ - защо преобладаващото мнение е, че за там трябва някой хрисим чиновник, че даже и напълно незапознат с медии. В СЕМ избираха и все още има членове без никакъв опит в медии, и обикновени маши, които само изпълняват поръчки. И те станаха без шум членове на СЕМ. А сега голям шум, че предложили Карбовски - журналист, минал през печата, радиото и телевизията, познава от всички страни медиите - и като автор и водещ, и самостоятелен продуцент, подритван, уволняван, съден. Знае какво е свобода на медии и се е застъпвал за нея. И преди всичко оригинален.

У нас не одобряват оригиналните, освен ако не са оригинални тип Мон Дьо - ей такива ни дай. И за СЕМ - цензори, ама наши цензори. Да пускат само правилните работи.
Във видеото, с което се отказва от предложението за СЕМ, Карбовски посочи либералните комсомолци за нови цензори и хора, които ни казват кое е правилно и сочат с пръст нарушителите. Ами, съгласен съм.

Карбовски може да не се харесва на всеки, ама това е демокрацията и това е либерализъм - толерантност към различните. Или толерантността е само за едни други различни?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.