ТВОЙТА МАЙКА СЪЩО

ТВОЙТА МАЙКА СЪЩО
01-07-2021г.
40
Гост-автор

Някой по-умен от мен беше казал, че няма нищо по-опасно от прост, но деен човек, защото никой не може да свърши повече простотии от него. КОЙ може да се впише по-добре в това от леля ви Ирена Кръстева? Ние на кражби, усвоявания, смени на политически принадлежности, икономически чудесии от полуграмотни пълни идиоти, които приказно започват да карат тлъстите си задници на кожени салони в бентлита, сме се нагледали. На всякакви други кретении също сме се нагледали. Но майка, която да се отрече от сина си, за да не изпусне кокала, даже и родният преход не беше успял да роди, съгласете се. Е, ето роди. Цялата ситуация е много интересна поради различни причини, но нека не разводнявам и да се опитам чрез скромното си перо да се конкретизирам върху една. Така де, да загърбим Магнитски, свързаните фирми, всички лайна покрай Булгартабак и терористичните организации, които финансираше Пеевски чрез него, опела, дето караше, хотел “Берлин”, синекурното му депутатство, почетния председател на ДПС, Росенец и така нанататъка, и така нанататъка (по бай Тошо).

Нека просто поразсъждаваме защо любящата мама се отказа от корпулентното си синче. Може би защото Пеевски беше една маша на кукловодите, които направиха от мама Ирена (чиято звездна кариера започва като редови коректор в издателството на БАН) медиен магнат. Може би има нещо общо и с това, че синчето се превърна в мастит варненски корабовладелец, когато дори не беше завършил впечатляващото си висше образование в Благоевград – люпилнята на безброй персони с шеметно развила се кариера. Може пък мама Ирена всъщност да е майка орлица и да се опитва да запази накраденото за тия повече от петнайсет години, откакто синчето мистериозно стана вездесъщ владетел на половин България, нищо че на документи имаше имущество, съотносимо с това на средностатистически съветски труженик. Заради това да е усетила накъде духа вятърът и да се отказва привидно от майчинството си, но просто да изчаква да отмине бурята и да нагуши синчето с нова тлъста порция. Защото, ако Делянчо не бъде въдворен под крилото на бай Ставри, бурята ще отмине. Никакъв закон Магнитски няма да окаже траен резултат върху крадливата схема. Просто ще бъдат намерени други играчи, които да сменят собствеността, да изперат награбеното, да лъснат като успели млади мъже, жени или третополови. Няма значение. Важното е да се закротят нещата сега и Делянчо да мине между шамарите, а семейното имане да бъде запазено. Дори и с цената на това да се изкара, че семейство няма.

Мама Ирена си обича Делянчо, няма какво да се лъжем. Все пак тя направи сина си печално позната на всички ни политическа и медийна звезда, макар и той да е лишен от всякакви положителни качества – както ментални, така и физически. Така че когато ножът е опрял до кокала, може да се направи на приятно разсеяна на кого е майка, но това няма да е задълго. Просто, както милиони пъти в историята на света, този, който е осрал пейзажа яко, ще изчака да му се размине и хората да се втренчат в някой нов скандал, за да забравят за неговото прегрешение. Единствено от нас зависи дали ще позволим номерът да мине отново.

А, в интерес на истината, ние сме го правили достатъчно пъти, за да се предположи, че сме склонни да простим на мама, която твърди, че не е мама и на синчето, което си кротува в Дубай. Както преди беше очевидно, че Пеевски е напомпан здраво с власт и пари, без да е постигнал каквото и да било със собствени усилия, така и сега е ясно, че кукловодите нямат повече нужда от него и са го оставили да се оправя както може. Впрочем това е бъдещата съдба и на Пожарникаря-Слънце, но да не се отклоняваме. Мама Ирена ще каже каквото е нужно, за да укроти нещата за известно време. Въпросът е дали ние ще я спукаме от безсмислени майтапи в Клюкарника или най-после ще предприемем нещо реално, за да влезе някой нагъл, самозабравил се крадец (като нея и синчето ѝ) в затвора и да понесе реална отговорност за престъпленията си.

Или пък друго. Можем да им измислим някаква награда и да им дадем ордени, защото единственото, което не може да се отрече, е че мама Ирена и отритнатият синковец Делянчо имат огромна заслуга за сриването ни до 112-о място по свобода на словото.

     Автор: Стоян Николов- Торлака

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.