Турски медии: Патриарх Вартоломей е американски агент

Турски медии: Патриарх Вартоломей е американски агент
17-11-2020г.
69
Гост-автор

Докато държавният секретар на САЩ Майк Помпео беше на визита в константинополската патриаршия в Истанбул без да се среща с турски официални лица по време на престоя си в страната, местните медии атакуваха патриарх Вартоломей, уличавайки го във връзки с базирания в САЩ ислямски проповедник Фетулах Гюлен, когото Анкара държи отговорен за организацията на неуспешния опит за преврат срещу Ердоган през лятото на 2016 година, пише гръцкото издание Protothema.

В материал на първа страница опозиционният вестник „Айдънлък“ свъзва директно Вартоломей с опита за сваляне на настоящия държавен глава. „Ето връзката на патриархата с ФЕТО“, гласи заглавието. В материала се посочва, че Фанар и ръководителят на Rumi Forum Решит Дервишоглу се опитват да оправдаят ФЕТО и да очернят Ердоган.

 

Патриарх Вартоломей с Джо Байдън като вицепрезидент


Според изданието Форумът Руми е една от най-важните структури на ФЕТО в САЩ - със седалище във Вашингтон - и негов програмен директор е Рашит Дервишоглу, докато Александрос Карлуцос, едно от най-важните имена в Американската архиепископия, също е довереник на Вартоломей.

 

С Джордж Буш-баща


В друга публикация „Айдинлък“ фактически обвинява Вартоломей, че е действал като „агент“ на САЩ. „Това е като американски патриархат“, се казва в заглавието, като провокативно се аргументира, че „Фанар днес стои далеч повече на страната на САЩ, отколкото на Турция“, подчертавайки, че непрекъснато действа срещу Анкара, не само по религиозни, но и по геополитически въпроси.

 

С Хилъри Клинтън

 

С Барак Обама

 

 

С Бил Клинтън

 

 

 

И целувка с Хилъри

Превод и редакция: Иван Христов, "Фокус"

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.