Тука е така... Кандидатът за собственик на ”Левски” се оплака от изнудване

Тука е така... Кандидатът за собственик на ”Левски” се оплака от изнудване
01-06-2021г.
97
Гост-автор
С българската реалност започва да се сблъсква кандидатът за нов собственик на ФК “Левски”. Сагата около “сините” продължава вече повече от година, а само преди дни Наско Сиреков (който пое най-големият дял от акциите на сините) обяви, че чужденец, далеч от политиката у нас, ще вземе неговите малко над 86% акции. Мистериозният британец обаче се оплака от изнудване с писмо до медиите.
 

Кандидат-купувачът на Левски Джо Диксън изпрати писмо до медиите, в което твърди, че в последните 72 мача хора от ръководството на Левски са променили условията на сделката и се чувства изнудван.

 

"Тази бележка е във връзка с неофициалните ми преговори с настоящите собственици на ПФК "Левски" София и желанието ми да стана мажоритарен собственик на най-популярния и успешен български клуб. Както всички знаете, постигнахме джентълменска договорка с настоящото ръководство.

 

Въпреки това, през последните 72 часа няколко човека от клубните акционери започнаха да изнудват мен и моите партньори, променяйки вече договорените условия за придобиването.

 

Искам да подчертая активното участие в този процес на г-н Георгиев (Благой Георгиев, бел.ред.), който първоначално започна като посредник в процеса на преговорите.

Ние, като уважавано юридическо лице, няма да толерираме такова поведение в нашите бизнес дела и ще преразгледаме по-нататъшните ни действия.", пише в изявлението, разпространено до българските медии.

 

Мистерията около особата на Джо Диксън е голяма. За британеца се знае малко, а новината, че “Левски” ще има нов мажоритарен собственик съобщи Наско Сираков навръх 107-мия рожден ден на “сините”. Неговата цел била да стабилизира финансово клуба и да построи модерен стадион.

 

ФрогНюз припомня, че клубът е в тежко финансово положение от началото на миналата година, след като подкрепата си към тима оттегли основният спонсор - лотарийните игри на Васил Божков. Сагата с клуба започна след скандалното интервю на Божков, който обяви, че ще джироса акциите на "сините" на бившия вече премиер Бойко Борисов. Последва разнасяне на активите на клуба из цяла София, които бяха в ръцете на журналиста Сашо Диков. По-късно журналистът предаде акциите на изпълнителния директор на клуба Павел Колев, а от там мажориталрен собственик стана Наско Сиреков.

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.