Цветеслава Гълъбова: Оживяваме от вируса, но сме зле психически. Децата ще израснат перфектни невротици

Цветеслава Гълъбова: Оживяваме от вируса, но сме зле психически. Децата ще израснат перфектни невротици
08-03-2021г.
19
Гост-автор
Пандемията и рестриктивните мерки се отразяват зле на хората. Виждам го не само аз, но и колегите ми. Пациентите ни са много повече. Те са с невротични разстройства. Има пик на невротичните разстройства. Те могат да влошат много качеството на живот и са дълготрайни.
 

Това каза по 7/8 ТВ психиатърът д- р Цветеслава Гълъбова.  Човек може да живее с  такова разстройства през следващите години. Хората са склонни да не спазват нищо, защото имат нужда от контакти и да общуват. Ние сме социални и това  се случва навсякъде - в мола, в киното, в театъра, на стадиона. Да, ние имаме нужда да общуваме.  Децата се десоциализираха. От тези деца ще израснат перфектни невротици. 

 

На една конференция деца разказаха много угнетяващи неща как се чувстват, учейки онлайн една година. Пандемията не бе управлявана така, щото да се съхрани психичното състояние на хората. Няма здраве без психично здраве. Това, че оживяваме от вируса, но сме зле психически, не означава, че ние сме здрави.

 

Ние в  България спорим така - ако не си с мен, си срещу мен. Въздържам се от ваксинация.  Задавам си някои въпроси, защото съм участвала в клинични изпитания на лекарства. Но не съм антиваксър. Лекар съм и няма как да съм антиваксър. Един реален проблем се използва за някои други цели. Управлението на тази криза не бе каквото трябва, а  посланията не бяха ясни, понякога разнопосочни. Това породи огромно недоверие от хората.  Не стана ясно на базата на какво се вземат решения.

 

Безумие бе да се затворят парковете и да се демонтират пейките при пет заразени. Сега се чу, че има български модел за справяне с кризата. Слава Богу, че светът не използва този модел. Има много неща, което хората не могат да си обяснят. Има една ваксина, която поражда недоверие. На нас не ни се казва всичко. С основание не вярваме на нашите институции.

    Източник: frognews

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.