Цветанов: Борисов се готви да загуби изборите

Цветанов: Борисов се готви да загуби изборите
21-11-2020г.
37
Гост-автор

Личното му оцеляване и защитата на руските интереси особено по отношение на проектите за АЕЦ "Белене" и "Турски поток" са причината Бойко Борисов все още да е на власт и да не е подал предсрочно оставка. Така бившата "дясна ръка" на Борисов - Цветан Цветанов, коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 защо премиерът не се оттегли от властта, въпреки няколкомесечните протести срещу него.

Цветанов смята, че Борисов е и заложник на ДПС, с което управлява. "През 2018 г. имаше разговори, на които не съм присъствал. След това на местните избори миналата година се показа, че ДПС и ГЕРБ работеха заедно. Разговорите са били за назначения в изпълнителната власт", разкри бившият зам.шеф на ГЕРБ.

Според Цветанов, който оглавява вече своя партия "Републиканци за България", разходките на Борисов с джипа му показват ясно как се управлява страната. "Управлението е в джипка, далеч от институциите и от държавните символи", посочи Цветанов.  По думите му "няма никакъв диалог с хората, ти си далече от реалността. Това е едно вирутално пространство, което му го създадоха всички онези, които са около него. Единственото, което ги интересува тези хора, е да си изкарат мандата, за да няма предсрочен вот".

Той обаче не отговори конкретно на въпрос не е ли виждал проблемите на управлението, докато беше в редиците на ГЕРБ, които напусна след "Апартаментгейт". Цветанов единствено отговори - "всичко е коментирано".

По отношение на случващото се в държавата около задълбочаващата се коронакриза, Цветанов каза, че "в момента кризата не се управлява, цари пълен хаос в държавата. Бяха пропуснати 7 месеца. Имаме само решение за ковид болниците, което ще е проблем в дългосрочен план. Правителството разшири легловата база в лечебните заведения, но в никакъв случай не подобри качеството. Всеки се оправя самосиндикално".

Бившият вътрешен министър определи като "грозно" противопоставянето между МВР-служители и медици от една страна, и отпускането на детските надбавки за всички семейства.

На въпрос на водещия къде е изчезнала прокуратура през последните няколко месеци, тъй като от нея се очакват отговори на въпроси, свързани с премиера Борисов - като скандала с "пачките пари в спалнята му", както и този с аудиозаписите от лятото, Цветанов отговори, че всички очакваме развръзката на парламентарните избори, но проблемът е в бюджета за следващата година и огромните задължения, които са заложени в него. "5 млрд. лв. дупка 2020 г., 5 млрд. лв. дупка 2021 г., означава, че ще имаме дългова финансова криза. Всички, които ще управляват след него ще носят тази отговорност", даде пример Цветанов. 

Според него по всички действия на Борисов личи, че той се готви за загуба на изборите, но ще излезе и ще каже - "Давах на пенсионерите всеки месец по 50 лв." Държавните пари се харчат безотчетно, смята той.

Като голяма грешка на българското правителство Цветанов определи политиката на българските власти спрямо Северна Македония и присъединяването на страната към ЕС.

Източник: Сега

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.