Циркулацията в българската политика

Циркулацията в българската политика
07-03-2022г.
35
Гост-автор
Извън темата за войната.
Циркулацията в българската политика:
Президентът Радев назначи Янев за служебен министър председател, а прокситата на Прокопиев - Петков и Василев за министри в служебния си кабинет.
Формацията на Петков и Василев спечели изборите заради рейтинга на Радев и служебния кабинет, като Янев бе назначен за министър на отбраната в коалиционния кабинет. Преди дни Петков уволни Янев, а той обяви, че ще прави партия…
Извод: Съюзът между Радев и Прокопиев приключи, като Радев се опитва да се разграничи плавно от правителството на Петков- Прокопиев, за да запази рейтинг и да продължи да е фактор в политиката, като създаде свой нов политически проект.
Проблемът на Радев, Янев и бъдещата им партията е, че са пряко свързани и отговорни за управлението на сегашния кабинет и няма да могат да убедят избирателя, че не носят отговорност за все по-осезаемия провал на това правителството.
А проблемът на нас, българите е, че евентуалния провал на сегашното правителство може да върне ГЕРБ и ДПС на власт, но… дано българския избирател има памет, а не е телевизионен… приемник!
 
    Автор: Светльо Витков, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.