Цензурата на либералния фашизъм е обречена на провал

Цензурата на либералния фашизъм е обречена на провал
09-01-2021г.
37
Гост-автор

Автор: Борислав Цеков, memoriabg.com

Излезе най-новото социологическо проучване на авторитетната американска агенция Rasmussen Reports, направено след 6 януари т.г. Подкрепата за президента  Доналд Тръмп е нараснала с 3 пункта след събитията около Капитолия. Така се опровергаха твърденията, че след тези събития Тръмп е вече „политически труп“. Наред с това, привържениците на Републиканската партия в огромното си мнозинство са зад него (за сведение на родните дърдорковци, които нямат понятие от настроенията на консервативна Америка и са я виждали само на лаптопа си, но побързаха да ни представят съчинения с елементи на разсъждение как Републиканската партия щяла да се „освободи от Тръмп“, как приключвала „ерата на Тръмп“ и прочие глупотевини и wishful thinking. Републиканската партия е и ще остане задълго под влиянието на Доналд Тръмп. Движението MAGA (Make America Great Again), което е по-голямо от самата партия, ще бъде водещо при републиканците, а неоконсерваторите, които мрънкат срещу Тръмп (хората около Буш, Чейни, Мит Ромни, покойния Джон Маккейн и пр.), които президентът прати в десета глуха, ще си останат там. Не за друго, а защото подкрепата за тях сред избирателите на Републиканската партия е пренебрежимо малка и ще си остане такава.

Фашистката чистка на стотици хиляди привърженици на Тръмп и на самия него от социалните мрежи, в настоящата ситуация работи изцяло в полза на Тръмп. Няма място за униние и фрустрация.

Ето защо:

Първо, това смени основната тема на обществения дебат. Довчера това беше нахлуването в Капитолия, което предизвика широка критика и постави Тръмп в слаба и оправдателна позиция. Сега темата вече е цензурата и погазването на свободата на словото и плурализма. Тази тема солидаризира всички разумни и демократично мислещи хора с Тръмп и всички останали жертви на цензурата, независимо дали го харесват или не. Цензурата е тема разбираема за всички, за разлика от темата с фалшифицираните избори, по която немалко симпатизанти с основание казваха – „да де, но нищо не се доказа в съда“. Цензурата е ясна, безспорна, несправедлива и видима за всички. Дори онези републиканци, които имат критики към Тръмп или имаха илюзии по отношение на глобалистите и кликата около Байдън-Харис (а такива сред върхушката на републиканците има) сега видяха, че оценките за настъпление на либералния фашизъм не са преувеличение. Това ще консолидира подкрепа около Тръмп и за тази справедлива кауза – свободата на словото.

Второ, това заглушаване е временно. Вече тече прегрупиране и скоро тези 75 милиона американци, които подкрепят Тръмп срещу глобализма, както и милионите хора по целия свят, ще получат жизнена и свободна алтернатива в интернет, при това не само една. В дигиталната ера няма как да спрат информационния поток. Някога, в стари времена, когато не е имало интернет, дори в условията на свирепа цензура борците за свобода са намирали начин да общуват, да разменят информация – самиздат, позиви, нелегални радиостанции. Дори тогава не са могли да заглушат напълно гласа на истината! Какво остава за днешния ден, когато интернет предоставя невъобразимо повече възможности. Скоро тези възможности ще бъдат използвани и ще има нови платформи, в които милионите ще могат да говорят свободно. Не забравяйте, че Тръмп има двете най-важни неща за обществено-политическа дейност – огромна подкрепа от хората, обединени около справедлива кауза, а също и съществен финансов ресурс. Политико-идеологическото разделение в света ще придобие и своите интернет измерения. Фейсбук и Туитър вече няма да са общото пространство за дискусии на хора с различни убкждения. Те ще останат партийни органи за пропаганда на либералния фашизъм. А ние ще имаме другите платформи – на свободата.

Това, което се случва, ще ни направи по-силни.

Не забравяйте пророческите думи на Роналд Рейгън от 1975 г.: „Ако някога фашизмът дойде в Америка, той ще дойде под маската на либерализма“. Либералният фашизъм днес хвърли тежка сянка върху Америка. По начин, по който само глупавото, конформистко или недемократично мислене не може да види и разпознае. Такива хора винаги е имало и винаги ще има. В нацистка Германия точно такива хора злорадстваха или се снишаваха при погромите срещу евреите и при ликвидирането на свободата. Но тези хора не диктуват хода на историята. И рано или късно биват изправяни на стената на срама. А фашизмът във всички форми и исторически проявления има едно основно качество – обречен е. Свободата винаги побеждава в крайна сметка. Защото Свободата е от Бога. А казано е – което е от Бога, ще остане; което не е от Бога, ще отмине.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.