Цензурата, която харесваш...

Цензурата, която харесваш...
09-01-2021г.
32
Ирини Зикидис
Залагам си главата, че най-бурно празнуват цензурирането на Тръмп най-слабите, най-поръчковите и най-зависимите журналисти и експерти.

Поздравявам ги с текста на Luca Dellanna, професионален консултант и изследовател, който прави чудесна дисекция на новото верую на либерализма - цензурата:
Цензурата, която не харесваш, винаги започва с цензура, която харесваш.
В момента, в който откажеш на своите опоненти някакво право, ти автоматично позволяваш това същото право някога да бъде отказано и на теб.
Цензурата предполага, че твоята партия ще бъде вечно на власт, и цензурата няма да се обърне срещу теб. Две спорни презумпции.
 
Когато хората казват "Туитър и Фейсбук са частни компании и могат да правят каквото си пожелаят", всъщност имат предвид "Да правят каквото ми харесва на мен и каквото съвпада с моите политически виждания".
 
Когато хората казват "Тръмп беше правилно цензуриран, защото призоваваше към насилие", те предполагат, че цензурирането му е деескалиращ акт, което е спорна презумпция.
 
Позволяването на цензура предполага, че властта, която се дава на цензуриращия, може да му бъде отнета по всяко време и той няма да злоупотреби с нея. Две спорни презумпции.
Сега, когато знаем, че промотирането на протести, които одобряваме (BLM, Antifa), логично води до протести, които не одобряваме (Капитолия), нека поговорим за това колко е важно да не цензурираме свободната реч, която не одобряваме.
Когнитивен дисонанс (нелогично противоречие) е:
– Да вярваш в резултата от демократичните избори И цензурата едновременно;
– Да вярваш в справедливостта И избирателната цензура едновременно;
– Да вярваш, че си опресиран И да имаш властта да цензурираш едновременно.
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.