Трудно ми е да си представя управление на ГЕРБ без Борисов, други „тичат“, но не са готови като него

Трудно ми е да си представя управление на ГЕРБ без Борисов, други „тичат“, но не са готови като него
09-02-2021г.
20
Гост-автор

Трудно ми е да си представя управление на ГЕРБ без Бойко Борисов. Има хора, които „тичат“, но още не са готови за премиери. Това коментира проф. Антоанета Христова.

Тя отбеляза, че ГЕРБ реди листите си на основата на „прочистване“ от влиянието на Цветан Цветанов. По думите й би било хубаво партията да разшири гражданската си квота.

„Те (ГЕРБ) биха били успешни, ако има усещане за справедливост надолу по веригата. Имат много млади хора, които искат да видят път, възможност за реализация и принцип за това“, заяви още Христова, цитирана от Novini.bg.

Пред БНР тя коментира, че хората се интересуват от всичко, четат всичко, но не могат да различат фалшивата от доказателствената новина.

„В същото време наблюдаваме силна мобилизация на хората, които ще подкрепят управляващите, тъй като се чувстват силно притиснати в резултат на обединението „срещу“. От другата страна имаме формулирани твърди ядра на определени политически партии“, смята Христова.

Тя цитира данни от проучвания, които сочат, че на първо място са хората, които отказват да гласуват или все още не са избрали за кого да гласуват.

„По-голяма е вероятността тези хора да не гласуват. Затова, ако имаме ниска избирателна активност, твърдите ядра на партиите ще решат резултата“, уточни тя.

И напомни и за конфликта между ГЕРБ и Румен Радев, който нагнетява ситуацията около вота.

Христова смята, че ДПС изглежда консолидирана и прогнозира добър резултат на изборите. Въпреки това обаче ДПС може да остане зад Слави Трифонов.

Политическият психолог очерта два пътя пред Слави Трифонов:

„Единият път е да види собствените си сили след изборите и да прецени дали да продължи сам, или да подкрепи която и да е управляваща формула“.

  Източник: onovini.eu

 

 

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.