Търсят се хора, които да помогнат за ремонта на детска стая в Казанлък (ВИДЕО)

Търсят се хора, които да помогнат за ремонта на детска стая в Казанлък (ВИДЕО)
08-12-2020г.
16
Гост-автор
Здравейте, приятели! С ужас ви показвам част от условията, в които живеят майка и три деца в Казанлък...
За тях моето семейство разбра от познати, които са отишли с идеята да подарят таблети на децата, защото семейството няма възможност да си позволи такива. Гледката обаче ги втрещила...и така ние разбрахме за случая. Решихме, че ще подарим детско обзавеждане, за да може поне да спят на нормални легла и да имат бюро, на което да учат, защото до сега това се е случвало на коляно.
Без да се запознаем с условията предварително, събрахме бригада и натоварихме обзавеждането на камион, който да го откара до апартамента.
В момента, в който влезнахме на мястото, ни удари миризма на урина, а всички стаи бяха в окаяно състояние... Място да се стъпи нямаше, а камоли такова за ново обзавеждане.
Организирахме се и купихме чували и препарати. За околко 4 часа ( от 17:00 до 21:00 ) успяхме да изхвърлим десетки чували с ненужни, скъсани, стари, мръсни и счупени вещи от спалнята на децата.
За съжаление в потреса, не ни дойде на ум да снимаме състоянието, в което беше стаята и в което е в момента. За около 4 часа, 10тина души успяхме що годе да пооправим едната стая, за да може поне от тази вечер децата да не спят в мизерия...
Показвам ви състоянието на “хола” и по него съдете в какво състояние беше спалнята - детска.
Майката и децата не се нуждаят от дрехи. От тях имат много. Дори в повече. За няколко дена хора, които са разбрали за състоянието им са ги засипали с чували от дрехи и хранителни продукти.
Проблемът обаче е друг. Те имат нужда от физическа помощ. Търсим хора, които този уикенд могат да дойдат на място и заедно да направим това място годно за живеене. Защото в този момент то не е такова.
Ще сме благодарни на всеки, който подаде ръка.
Децата не са виновни за нищо...да го направим за тях.
Майката днес обеща до уикенда да направи каквото може и да изхвърли вещи, които смята за ненужни.
Още утре сутрин ще се направи запитване за контейнер от Общината Казанлък.
Няма да изпадам в допълнителни подробности, описвайки състоянието на жилището, защото снимките макар и само на една от стаите говорят достатъчно.
Към вас, приятели, се обръщам с молба за осигуряване на човешки ресурс. На първо време това ще е от огромна помощ. В последствие ще се търсят мебели и домакински уреди, които са нужни за водене на нормален живот и осигуряване на здравословна среда за отглеждането на 3 деца. Ноо... стъпка по стъпка.
Всеки, който се интересува от адресът и допълнителна информация за семейството, може да го направи на лично съобщение.
Искрени благодарности за всички отзовали се тази вечер!
Правете добрини, хора. Това ви краси душите.
 
 
 
 
 
Автор: Николета Янева
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.