Тръмп: Отдавна казах, че ще обявят ваксината след изборите

Тръмп: Отдавна казах, че ще обявят ваксината след изборите
10-11-2020г.
4
Гост-автор

"Както отдавна заявих, Pfizer и останалите ще обявят ваксина едва след изборите, тъй като преди това нямаха смелостта да го направят. По същия начин Агенцията за контрол на храните и лекарствата трябваше да я регистрират по-рано не заради политически цели, а за спасяване на животи!", заяви Доналд Тръмп.


 Припомняме, че след като кампанията на Байдън за президент на САЩ имаше акцент върху борбата с К19 в деня, в който се разбра, че той събира над 270 гласа в изборната колегия фармацевтичният гигант Pfizer обяви, че е готов с ваксина срещу коронавирус с 90% успеваемост.

Преди това дъщерята на Тръмп – Иванка, подсети за важния факт, че именно администрацията на баща й е поела гаранции и е подкрепила разработката на ваксината на най-голямата американска фармацевтична компания.

Нееднократно, по този повод, президентът на САЩ е споменавал публично, че очаква преди изборите резултатът от съвместните усилия на неговото правителство и гиганта в сектора да доведат до пускането на препарат срещу коронавируса. Ако той обаче беше излязъл до 3 ноември, щеше да отпадне основното обвинение на демократическия кандидат Байдън, че Тръмп не е направил нищо за борбата срещу К19. Технологичният цикъл за одобрението и за производството на ваксината – и двете се очакват с резултати до дни, отнема месеци – не по-малко от 2. Вотът беше преди седмица.

Източник: 19мин

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.