Тръмп: Голяма бъркотия в Русия, но внимавайте какво си пожелавате. Следващият може да бъде много по-лош

Тръмп: Голяма бъркотия в Русия, но внимавайте какво си пожелавате. Следващият може да бъде много по-лош
26-06-2023г.
0
Лентата

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп коментира конфликта между Русия и наемническата група "Вагнер" в публикация в създадената от него социална мрежа „TruthSocial“, предаде БГНЕС.

Той нарече въоръжения бунт в Русия „голяма бъркотия“, след като лидерът на "Вагнер" Евгений Пригожин отклони паравоенните си сили от Москва.

„Голяма бъркотия в Русия, но внимавайте какво си пожелавате. Следващият може да бъде много по-лош!“, написа Тръмп.

В отделен пост Тръмп обвини американския президент Джо Байдън и неговия син Хънтър Байдън, че са взели големи суми пари както от Русия, така и от Китай.

Коментарът на Тръмп се позовава на предполагаемите бизнес отношения на Хънтър Байдън с украински и китайски компании, които в момента се разследват поради обвинения, че президентът Байдън е участвал в схема за подкупи по време на мандата си като вицепрезидент на Съединените щати.

Освен това Тръмп каза, че Байдън ще направи всичко, което Китай иска от него по отношение на ситуацията в Русия, и заяви, че Русия и Китай са били естествени врагове, „докато Байдън не дойде“.

Коментарите на Тръмп идват дни след като настоящият американски президент нарече китайския президент Си Дзинпин диктатор. Забележката предизвика официален протест от Китай, но Байдън отхвърли опасенията, че отношенията между Вашингтон и Пекин се влошават и заяви, че очаква да се срещне със Си в близко бъдеще.

Тръмп, който се кандидатира за преизбиране на изборите в САЩ през 2024 г., редува комплименти на Путин за инвазията му в Украйна, наричайки го „гениален“ и „разумен“ и заявявайки, че инвазията на Русия не би се случила, ако той беше президент.

Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.