ТРИЙСЕТ МИЛИОНА И ТРИ

ТРИЙСЕТ МИЛИОНА И ТРИ
08-07-2021г.
45
Гост-автор
Добрютрю. Мисля да ви разсъня с малко математика. След онзи прословут бисер, че е построил половин милиард километра магистрали в България (тоест да отскачаме уикенда до Луната вместо до Лозенец), бившето ни премиерство снощи сподели още един впечатляващ факт. За да изтъкне своя безграничен управленски опит заяви, че е подписал поне трийсет МИЛИОНА документа като министър председател.
Сега, аз си направих труда да изчисля и стигнах до следната удивителна статистика:
Ако приемем, че е подписвал само в работни дни, това означава, че за 12 години власт е разписвал документи около 3000 дни. За да е поставил 30 МИЛИОНА подписа, значи е подписвал по 10 000 на ден. Ако е разписвал цели 12 часа на ден, е слагал 833 парафа на час или по 13 в минута. ВСЯКА МИНУТА.
Впечатлен съм. Този човек не е за нас. Той е за Гинес.
Борисов е драскал подписи докато е въртял “баницата” на джипката. Докато е бъркал в нощното шкафче или пазвата на Мата Хари. Въртял е химикалката докато са му целували ръката или е облизвал темето на папата.
Освен това той е напълно невинен. Той просто е нямал никакво време за измами, кражби и престъпления. Мачкал е документи докато Влади и Севдето са сгъвали пачките на Божков. Удрял е парафи докато Прокуратурата, ПКОНПИ, ДАНС и КФН са удряли непокорните.
След толкова много подписи, сега го развеждат като мечка на синджир и го карат да разписва картички на групитата, които скубят коси около него. И той, плувнал в праведна пот, седи, подписва. И брои.
Трийсетмилиона и едно… трийсетмилиона и две… трийсетмилиона и три…
 
     Автор: Радослав Бимбалов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.