Трябва да избираме между парното и демокрацията.

Трябва да избираме между парното и  демокрацията.
20-10-2021г.
26
Гост-автор
Гледам новините по свободните медии. Преобладават независими участници, които сериозно се тревожат за нашата сигурност. Очертава се апокалиптична картина преди изборите. Булгаргаз щели да спират газта за Топлофикация. Пътищари, въглищари и разни π-ари, изскачат по трасето като във влакче на ужасите. Цените се вдигат. Изобщо положението е страшно....
На страхуващите се от апокалипсис, искам да припомня думите на един баща към сина му, от филма "Апокалипто": "Не се страхувай! Страхът е болест. Не си се родил, за да живееш в страх. Изтръгни го от сърцето си!"
Има и друга, подходяща за случая фраза: "Който избере сигурността пред свободата, най-често губи и двете" - Бенджамин Франклин.
Сега отново сме пред избори. Трябва да избираме между парното и демокрацията. Убеден съм, че тези, които изберат парното, в крайна сметка ще останат зависими и неудовлетворени, и пак ще им бъде студено.
Но аз искам да се обърна към тези, които ще изберат демокрацията:
Не бързайте да съдите неуверените, излъганите, наплашените, бедните духом. Те са наши братя, сестри, майки и бащи. След като всичко премине, нека се опитаме да им подадем ръка за да осъществим промяната към по-добро.
Заедно!
 
   Автор: Васо Гюров, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.