Три трилиона са си три трилиона, батко!

Три трилиона са си три трилиона, батко!
04-01-2022г.
68
Гост-автор
Стив Джобс умря през 2011-та и остави на Земята богатство в размер на около 7 милиарда долара. Реално погледнато, към днешна дата това дори не е и два пъти повече от днешните активи на братя Домусчиеви, които се оценяват на малко над 4 милиарда долара.
Без да искам да подценявам предприемчивите братя и особено брат "Кирил пълния съпорт", все пак съм на мнение, че ролята на Стив Джобс в планетарен мащаб е повече от два пъти по-значима в сравнение с тяхната.
Днес прочетох, че "Apple" е първата компания в света с капитализация от 3 трилиона долара. Това е същата тази компания, която самият Стив Джобс на два пъти докара до фалит и компанията, от която го бяха изхвърлили като парцал. Просто той правеше истински иновации, които тогава се преглъщаха трудно.
Работя на "Apple" от далечната 2000-на година. Тогава това наистина беше иновативна компания, която променяше света и правеше феноменални машини.
Днес "Apple" произвежда едни супер скъпи и лесно чупещи се неща, чиято най-голяма иновация в тях е умението им да поскъпват.
Истината е, че от години "Apple" няма сериозна иновация. Което очевидно по никакъв начин не възпрепятства печалбите на фирмата.
Три трилиона са си три трилиона, батко!
 
   Автор: Мартин Димитров, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.