ТЪРГОВИЯ ПОД ДУЛАТА НА ОРЪЖИЯТА.....

ТЪРГОВИЯ ПОД ДУЛАТА НА ОРЪЖИЯТА.....
29-04-2021г.
9
Гост-автор
Знаете ли коя е най-задлъжнялата държава в света? САЩ. И държава на второ място в света по производство на военна техника. 42 американски компании от военната промишленост са в топ 100 с общи приходи от 226,6 млрд. долара и увеличават своя дял в класацията. За тази държава войната е търговия и търговията е война. Включително зорноволна търговия.
Знае се, че Русия може и да няма Силиконова долина, но оръжията й са много добри, в повечето случаи доста по-добри от американските. Точно затова САЩ използват извиването на ръце на съюзници и зависими държави да вземат не най-доброто, а най-изгодното за САЩ - тоест американски оръжия. Ако вземат от Русия - налагат им санкции. Това как се връзва с международното право, не ми е ясно, защото противоречи на всякакъв закон, морал и почтеност в търговията.
САЩ на практика казват: "Или купувате нашите оръжия, или ще ви наложим търговски и други санкции, докато започнете да ги купувате. Иначе ще използваме военната си и политическа мощ, за да ви смачкаме.". Тоест парите трябва да се насочват само към САЩ.
САЩ продават смърт и живеят чрез войната. Покрай унищожаването на Европа по времето на ВСВ, бившата британска колония си повярва, че става световна сила. Като започна да води войни по цял свят. Заради пари, петрол, злато и алчност за власт. Унищожиха цели цивилизации заради алчността си. Финансираха талибани, ислямисти и джихадисти. После се бориха с тях. И всичко това струва пари.
Да припомня ли как принудиха подлогата си Борисов, заедно с другия мизерник Каракачанов да дадат авансово почти три милиарда лева за чертежи на осем самолета, чийто модел е от седемдесетте години на двадесети век?!? И най-бедната държава в Европаа, плати милиарди на богатите американци заради продажните си политики. Ама самолети - нанай!
Всъщност те сами си създават проблем. Защото при една война, те и техните съюзници ще са въоръжени с по-калпавите оръжия. А, кравари, уверявам ви, че руснаците знаят как се води война. В тяхната армия няма насърчаване на браковете между ЛГБТ, но има тренировки, учения и най-важното - смелостта да се умре за Родината. А вие преди години дори с един Виетнам не успяхте да се справите....
Та, хайде малко по-полека с търговията със смърт!
 
   Автор: Елена Гунчева, фейсбук

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.