Това оръжие, което се осигурява на Украйна, да не би да не причинява смърт и жертви?

Това оръжие, което се осигурява на Украйна, да не би да не причинява смърт и жертви?
14-03-2022г.
60
Гост-автор
Русия - Украйна
Няма военни действия без човешки жертви, било то войници или цивилни граждани. Под обстрела са и едните и другите.
Запада наложи какви ли не санкции на Русия за да няма възможност да се превъоръжава, и с които санкции да я накара да спре военната операция в Украйна и да се избегнат нови жертви. Това е хуманно - признавам си, ако е вярно, защото всяко едно оръжие би причинило смърт и жертви.
В същото време САЩ, НАТО и ЕС въоръжават Украйна. Да де, ама това оръжие, което се осигурява на Украйна, да не би да не причинява смърт и жертви?
Ако ще сме хуманни, нека сме такива в цялата ситуация.
Или правим всичко възможно за да спрем въоръжаването на двете страни или си седим и не се намесваме. Ако мислим за жертви, то трябва да спрем кранчето и на двете страни. Но, когато доставяме оръжие, без значение на коя от страните, то тогава не правим нищо друго освен, че наливаме бензин в огъня.
Колкото повече оръжия има на бойното поле, толкова повече са жертвите.
А, примери за това, колкото искате. Въоръжаването на талибаните - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?
Въоръжаването на групировките в Ирак - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?
Въоръжаването на групировките в Либия - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?
Въоръжаването на сирийската "опозиция" - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?
Въоръжаването на кюрдите в Ирак и Сирия - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?
Ами в в Сърбия, африканските държави, Южна Америка и навсякъде по света?
Като са толкова загрижени за живота на хората, то е редно да не доставят оръжие на която и да е страна в конфликта. Никой не складира доставено оръжие, а го ползва. Ползва ли го - жертви ще има и ще се увеличават.
Няма такова понятие ОТБРАНИТЕЛНО ОРЪЖИЕ - след всяко ползване на оръжие има жертви.
 
    Автор: Мажд Алгафари, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.