Това ни е цената...

Това ни е цената...
06-03-2021г.
15
Венци Мицов
Преди точно година моя милост и Даниела Кузманова направихме една петиция с искания за помощ за независимия културен сектор.
Тогава почти никой не ни обърна внимание. Разнасях петицията с 2500 подписа като цветарка из всички институции у нас.
Днес Фики Стораро, Рут, Графа и още хора не са имали прблем да се видят с Борисов и да получат обещание за пари. Лесно, бързо и успешно от всяка гледна точка.
А, освен това ГЕРБ изведнъж се метна да въвежда квоти за бг музика - а бяха против или, айде, да кажем, бяха пасивно въздържащи се по темата.
Само на мен ли тая работа ми намирисва? А хем съм с ковид, а там повечето хора губят обоняние?
А сега накратко - Хазарта е прав.
Трябва да има правила. Това искахме с Даниела - регистър за независимия сектор. Този регистър ще позволи изсветляване. И ще помогне да се разбере кой кой е в същия тоя сектор. И тогава ще е лесно да се помогне на действителните творци. И да не се помага на фейковете.
А сега стана като с наградите “Златният Орфей”. Обещаха ги, после ги ъпдейтнаха, а накрая не остана време да ги гласуват и парламента приключи работата си.
Иначе културата ни живее от подаяния. Не от политики, а от подаяния. На мен лично ми беше ужасно отвратително да видя днес поп изпълнители на среща с баце. Аз лично на такава среща не бих отишъл.
Но пък кой съм аз, че да давам мнение по темата.
Сега наблюдавайте. Изведнъж ГЕРБ от статукво ще се превърне в нещо добро за поп и поп фолк гилдията ни.
Това ни е цената. Едно обещание, което я се случи, я - не...
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.