Това не е русофилски пост

Това не е русофилски пост
03-05-2022г.
53
Гост-автор

Любен Дилов, Фейсбук:

Посрещаме световния ден на свободата на печата със стремително повишаване на свободата в България (21 позици според неясно кои експерти).
 
Посрещаме го и с първа страница на уважаван вестник, претендиращ да е най-професионалният и най-безпристрастният. Публикувана е няколко странична ода за това как Киро и Асен за два дни освободили българския народ от вековната руска енергийна зависимост. Това се случва в деня, когато пак купуваме основно руски газ, но вече с 30 евро по-скъпо, заради посредниците - приятели на Киро и Асен.
 
Редно е да отпразнуваме този знаменит ден с обръщение към възрожденците Киро и Асен, по подобие и на други български революционери, когато освободят окончателно българския народ от руската енергийна зависимост, да освободят и други поробени народи. Например немския, унгарския, австрийския, чешкия, словашкия, румънския.... да не изброявам, че са много.
 
И не, това не е русофилски пост. Това, което прави режимът в Москва е отвратително. Много по-симпатично е това, което прави свободната българска преса.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.