Това е съюз, скъсал с реалността...

Това е съюз, скъсал с реалността...
04-07-2021г.
22
Гост-автор

Автор: Веселин Желев, ФБ

Отивам в отпуска. Но преди това да ви кажа нещо.

Европейската интеграция трябва да се прави бавно. За да могат хората да я разберат и да я приемат. Това става бавно, защото европейска интеграция в крайна сметка означава излизане от (познатата утроба на) нацията-държава и влизане в новия живот на съюза.

Естествено е такъв преход да поражда страх. А страхът поражда съпротива. Затова тези, които форсират интеграцията, обикновено постигат дезинтеграционен ефект.

Например Брекзит. Който напира за „повече Европа“, ни води към по-малко Европа. Който иска още и още власт за Брюксел, развъжда орбановци, льопени, салвинита и т.н.

Когато един съюз стръвно се нахвърля върху своя членка заради хомо- малцинството, той отчуждава хетеро-мнозинството и печели мощна съпротива. Той се държи като обратен, розов Съветски съюз.

Особено, ако се занимава приоритетно с ЛГБТ проблематиката на фона на предизвикателства като ковид, климат, икономика, Русия и Китай.

Това е съюз, скъсал с реалността, със здравия разум, с всекидневието на обикновените си граждани. Затова Брекзит е неприятна, но естествена реакция. Той може би е неоправдан, но е напълно обясним. Ако искате да разрушите ЕС, оставете го на либералите, зелените и социалистите.

Ще осъмнете в ЕС, където върховенството на закона започва и свършва с ЛГБТ. Това ли е Европа? Не е. Поне моята Европа не е това.

Сега сигурно ще ме блокират заради политическа некоректност, затова - кой чел, чел, кой разбрал, разбрал. Ако сте съгласни с мене копи-пействайте и публикувайте тази приписка. Не могат да блокират всички. И се надявам, че, ако ме турят във фризера, до края на отпуската наказнието ми ще бъде изтекло и пак ще продължавам да пиша, каквото мисля.

Весело лято и умната на 11 юли. Гласувайте за този, който доказано може да носи отговорност и има резултати, дето се виждат и се пипат. Не за тези, които собствения си живот досега не са можели да управляват, а искат да се упражняват върху държавата.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.