Това е кръстовището на ул. Алабин и ул. Княз Борис I-ви, част от ремонт за 50 млн. лв на трасето на трамвай 5

Това е кръстовището на ул. Алабин и ул. Княз Борис I-ви, част от ремонт за 50 млн. лв на трасето на трамвай 5
15-02-2022г.
127
Гост-автор

Преди точно една година младият Людмил загуби живота си на тротоара на бул. Иван Гешов. На негово място можеше да бъде всеки един от нас - кой би предположил, че безотговорността в София е достигнала такива нива, че ток може да убие човек насред бял ден, защото е стъпил на шахта. За огромно съжаление и този инцидент не доведе до системни промени.

Освен че няма виновни, в Столична община няма и желание за промяна на правилата, така че подобни инциденти да не се случват. След цяла година "работа", новият фронтмен на ГЕРБ Георги Георгиев излезе с минимални предложения за промяна на правилата, които няма да решат проблемите. Припомняме, че Boris Bonev не беше допуснат (след изрично гласуване от ГЕРБ) да бъде част от работната група, защото знаеха, че ще се бори за високи глоби, строг контрол и развързване на ръцете на органите. А управляващите не искат това - публична тайна е как такса спокойствие пълни партийни каси и чекмеджета.

От Спаси София сме готови с предложения за нови правила, които истински да регулират, кой какво поставя по софийските улици. Незаконната търговия и поставянето на будки и щандове на всяка крачка трябва да бъдат прекратени. Предвиждаме съкратени срокове за изпълнение, максимални глоби и тяхното ежедневно налагане, така че тарикатите да не могат да заобикалят правилата. Дължим го на Людмил!

   

Източник: "Спаси София"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.