Тошо Тошев: Дано се намери ваксината за лечението на Отечеството

Тошо Тошев: Дано се намери ваксината за лечението на Отечеството
28-12-2020г.
29
Гост-автор

"2020-а беше доста многопластова година - пандемия, протести, медии", каза пред БНР журналистът Тошо Тошев.

Според него антиправителствените протести, които започнаха през юли, са били само с една пристрастност - да свалят правителството на Бойко Борисов:

"Те успяха, защото успяха да изпишат мрачна страница в управлението, която се лепи на челото на народа. В условията на пандемия България - под управлението на Борисов - отново пое факела на първенството. В класациите на ЕС страната ни е първа по смъртност и първа по бедност. Това винаги е било оправдавано с наследството от времето на Тодор Живков, а сега това не се вписва като обяснение". 

Тошев коментира поведението на партиите, които са в опозиция, преди предстоящите парламентарни избори:

"Няма да бъда изненадан, ако ГЕРБ пак стане първа политическа сила. Това не значи, че в очите на Отечеството е  първа политическа сила, така е в очите на изборите. ... Друг е въпросът дали ще успее да направи правителство".  

По думите му всички опозиционни формации са участвали в управлението на страната, с изключение на партията на Слави Трифонов, и нито една от тях не е доказала, че може да управлява добре:

"В момента не мога да съзра една партия, за която да мога да кажа, че 100% е готова да поеме управлението на България. ... Искам да се надявам да намерят ваксината за лечението на Отечеството ни партиите, които се борят да вземат властта". 

Тошо Тошев определи медиите през 2020-а година като бледо копие на това, което са били преди това.

"С идването на власт на Борисов България се сгромоляса и трайно е на позиция по свобода на словото над 100-те и се изравнява с някои мрачни азиатски", посочи той. 

 Източник: БНР

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.