Тъкър се извини на Унгария от името на Америка, заради „отвратителния“ посланик-подлец на САЩ

Тъкър се извини на Унгария от името на Америка, заради „отвратителния“ посланик-подлец на САЩ
31-08-2023г.
0
Лентата

Тъкър Карлсън отлетя за Унгария миналата седмица, където изнесе две мощни речи, извинявайки се за липсата на дипломация на САЩ и техния „културен империализъм“.

Карлсън започна с извинение от името на САЩ, след като посланикът Дейвид Пресман, активист за правата на хомосексуалистите, реши да поучава унгарското правителство относно правата на ЛГБТ общността.

Тъкър подчерта, че целта на дипломацията не бива да е „тормозенето“ на други нации просто, защото са различни от теб. Той също отбеляза, че няма навика да се извинява от името на САЩ, но „отвратителното и неоправдано“ поведение на американския посланик в Унгария го е подтикнало да се извини.

Тъкър обясни, че за него е позор, че подлец като Пресман, който дори не е дипломат, а политически активист и дарител на Байдън, си позволява да заплашва и да поучава Унгария относно нейната култура.

Унгария, под управлението на Орбан, затегна законите насочени срещу ЛГБТ пропагандата. В момента еднополовите двойки в Унгария нямат право да осиновяват деца, а смяната на пола е незаконна. Същевременно, Пресман е адвокат, роден в Калифорния, занимаващ се със защита на правата на гейовете, както и бивш съдружник на бившия държавен секретар на САЩ, Маделин Олбрайт. По-рано тази година, унгарският външен министър Петер Сийярто описа поведението на Пресман като недопустимо.

Карлсън също критикува „културния империализъм“ на Америка настоявайки, че това не е в основата на успешна империя, и че по-големите държави не бива да налагат своите идеологии или начини на живот на по-малките, тъй като това подкопава идеята за правото на самоопределение. Той допълни, че унгарците искат свобода и имат свои виждания, с които не пречат на никой.

След това, Карлсън предупреди унгарците, че тези които им казват напълно обратното на истината, са тези, които ще ги поробят.

Той също предупреди НАТО, че светът е в процес на пълно пре-форматиране и разпад на установения ред след войната. Според него, НАТО не може да съществува в дългосрочен план и ще се разпадне. Завършвайки речта си, той подчерта важността от четенето на книги, разсъждавайки, че замъгляването на колективната мъдрост в света е именно заради намаленото четене.

Накрая, Тъкър отправи послание към Запада, казвайки, че Унгария желае да бъде част от западната цивилизация, но без насилствено да ѝ се налагат културни промени, които не отговарят на нейните ценности. Тази реч на Карлсън е повторение на речта му в Естергом, Унгария преди 2 години, където той каза, че при американките медии липсва обективност и обсъди значимостта от уважение към чуждата култура и история, което според него в основата на човешкото щастие, и че Унгария се справя по-добре от Америка в това отношение.

Той спомена, че тези, които не изпълняват политическите заявки на управляващите, биват заглушен, което се случи с него в последствие. Тъкър, беше удивен от позицията на Орбан относно емиграцията и отчете легитимността му да блокира такава към страната.

Превод за КритичноБГ, Марта Гаврилова

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.